RECENZIJEŠto ima novog

TOP kamere na telefonima u 2023

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui telefon mobil Android sau iPhone, este camera foto. De la vacanțe exotice și selfie-uri perfecte, până la fotografii adorabile ale animalelor de companie și imagini impresionante de peisaje, camera foto de pe telefonul nostru este instrumentul cheie care ne permite să surprindem și să împărtășim lumea înconjurătoare într-un mod captivant. Să vedem un top camere foto pe telefoane în 2023. Care sunt cele mai performante camere foto disponibile pe piață.

Tehnologia a avansat foarte mult, astfel că multe modele de telefoane mobile au ajuns să fie echipate cu camere foto capabile de performantele unui apart foto DSLR. De la tehnologia de stabilizare a imaginii și rezoluția foto până la capacitățile de înregistrare video și funcțiile avansate de editare, toate fac parte din procesul care duce într-un final la o captură foto sau video de calitate.

Pentru poze reușite este nevoie de camere foto performante dar și de imaginație, simț fotografic și nu în ultimul rând, de setările corecte în funcție de condiții.

TOP kamere na telefonima u 2023

Dacă vrei să cumperi un telefon pentru poze de calitate, trebuie ca acesta să poată face față cu brio atât în condiții de lumină slabă (low light) pentru poze reușite pe timp de noapte sau în zone mai întunecate, cât și ziua, la lumină puternică.

Google Pixel 7 Pro

Primul în TOP camere foto pe telefoane în 2023, este fără discuții Google Pixel 7 Pro.

Release date: February 2022
Rear cameras: 50MP (f/1.85) main, 12MP (f/2.2) ultrawide, 48MP (f/3.5) telephoto with 5x optical zoom
Front camera: 10.8MP (f/2.2)

Google Pixel 7 Pro în TOP camere foto pe telefoane în 2023
Google Pixel 7 Pro în TOP camere foto pe telefoane în 2023

Seria de telefoane Pixel de la Google a fost apreciată încă de la început pentru abilitățile sale fotografice, iar cel mai recent vârf de gamă al mărcii menține cu succes această tradiție deosebită. Pixel 7 Pro dispune de o cameră triplă pe partea din spate, susținută de un senzor principal de 50MP cu o diafragmă f/1.9 și completată de o lentilă ultralargă de 12MP și un senzor de zoom telefoto de 48MP, care se mândrește cu un zoom optic de 5x. Pe partea din față există o cameră selfie ultralargă de 10.8MP, cu o diafragmă f/2.2.

Fotografierea în mod automat este ușoară – nu este nevoie să ajustați nivelurile ISO sau expunerea pentru a obține fotografia perfectă. Cu alte cuvinte, acest telefon te face să pari că știi ce faci cu camera. Cu acest senzor principal, culorile sunt vibrante fără a ceda suprasaturării care caracterizează adesea fotografiile făcute cu rivali precum Samsung. În plus, imaginile păstrează multe detalii fără să pară modificate artificial. Fotografierea în condiții de lumină scăzută este mai bună ca niciodată cu Night Sight, care lucrează rapid pentru a aduce culoare și detalii în imaginile realizate după lăsarea întunericului.

Același senzor este încă folosit cu un efect remarcabil pentru a realiza fotografii la zoom 2x, dar dacă doriți să mergeți mai departe, puteți conta pe telefoto, care oferă un zoom de 5x și este diferența hardware cheie între acest model Pro și Pixel 7 standard. Telefoto păstrează detalii remarcabile la 5x, iar cu Super Res Zoom puteți să îl extindeți chiar și mai mult cu o mărire digitală îmbunătățită, dacă doriți să vă apropiați și mai mult de subiectul dvs. Din experiența noastră, acest lucru a funcționat destul de bine în condiții bune de lumina solară până când ați atins limita maximă de 30x.

Lentila ultralargă adaugă o altă dimensiune versatilității, deoarece un câmp vizual de 126 de grade creează un efect aproape de cel al unei ochiuri de pește. Cu toate că aceasta permite fotografia macro, rezultatele nu sunt chiar la nivelul așteptărilor noastre obișnuite. Din fericire, selfie-urile sunt perfect detaliate, iar opțiunea de a face fotografii ultralargi cu camera din față este plăcută, deoarece este departe de setarea implicită în majoritatea telefoanelor Android. Cu toate acestea, performanța în condiții de lumină scăzută a camerei din față nu atinge același standard ca sistemul camerei din spate.

În ceea ce privește captura video, am constatat că înregistrările standard în 1080p și 4K arată bine, iar stabilizarea optică a imaginii ajută într-adevăr lucrurile să rămână stabile. Cu toate acestea, am fost dezamăgiți de lipsa vibranței atunci când se înregistrează în HDR pe 10 biți (dezactivat în mod implicit), iar modul cinematic este doar un truc.

Împreună cu hardware-ul impresionant, acest smartphone vă oferă, de asemenea, acces la funcții de software exclusive Pixel, cum ar fi Photo Unblur, care vă ajută să corectați fotografiile după ce le-ați făcut. Acest lucru funcționează foarte bine și oferă un avantaj suplimentar pachetului Pixel, care îl diferențiază de concurență.

Toate aceste caracteristici plasează Google Pixel 7 Pro pe locul 1 în TOP camere foto pe telefoane în 2023.

Samsung Galaxy S23 Ultra : #2 TOP camere foto pe telefoane în 2023

Pe locul #2 în TOP camere foto pe telefoane în 2023 regăsim un smartphone excepțional de la compania coreană Samsung.

Caracteristici de top ale camerei foto Samsung Galaxy S23 Ultra:

200MP camera sensor
50MP RAW capture app

Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Cel mai recent vârf de gamă al Samsung excellează în toate domeniile, iar totuși camera sa foto rămâne vedeta spectacolului. Pe spatele acestuia se află patru lentile, inclusiv un senzor principal cu o rezoluție incredibilă de 200MP. Îl însoțesc două senzori telefoto de 10MP pentru fotografii periscop la 3x și 10x, în timp ce întreaga configurație este completată de o lentilă ultralargă de 12MP.

Cu toate aceste îmbunătățiri, rezultatele din acest an nu au fost tocmai revoluționare în comparație cu vârful de gamă anterior de la Samsung. Imaginile își păstrează suprasaturarea distinctivă – culorile precum verdele și albastrul par în mod particular supraîmbunătățite – dar mulți utilizatori pot prefera acest efect în defavoarea realismului tern.

În mod implicit, imaginile realizate cu senzorul principal sunt grupate la o rezoluție de 12MP, ceea ce face ca dimensiunile fișierelor să fie mai ușor de gestionat, în timp ce imaginile își păstrează impactul. Cu toate acestea, dacă doriți să capturați imagini la rezoluția completă de 200MP, opțiunea este disponibilă prin modul Pro al camerei. Fotografiile nocturne arată bine, deși, asemenea predecesorului său, au avut tendința de suprasaturare și în general am preferat rezultatele obținute cu Google Pixel 7 Pro.

Chiar și cu acest mic inconvenient, Samsung Galaxy S23 Ultra merită pe deplin #2 TOP camere foto pe telefoane în 2023.

iPhone 14 Pro / Pro Max

Anul acesta, iPhone ocupă abea locul #3 în TOP camere foto pe telefoane în 2023, dar asta nu înseamnă nici pe departe că nu este un telefon capabil să facă poze și înregistrari video absolut spectaculoase.

iPhone 14 Pro / Pro Max
iPhone 14 Pro / Pro Max

Dacă ești posesor de iPhone 14 Pro, atunci tutorialul “Cum sa faci poze profesionale cu iPhone 14 Pro la rezolutie de 48MP” te va ajuta într-adevăr să obții cele mai spectaculoase capturi foto și video cu iPhone 14 Pro.

Pro camera system
48MP Main: 24 mm, ƒ/1.78 aperture, second-generation sensor-shift optical image stabilization, seven‑element lens, 100% Focus Pixels
12MP Ultra Wide: 13 mm, ƒ/2.2 aperture and 120° field of view, six‑element lens, 100% Focus Pixels
12MP 2x Telephoto (enabled by quad-pixel sensor): 48 mm, ƒ/1.78 aperture, second-generation sensor-shift optical image stabilization, seven‑element lens, 100% Focus Pixels
12MP 3x Telephoto: 77 mm, ƒ/2.8 aperture, optical image stabilization, six-element lens
3x optical zoom in, 2x optical zoom out; 6x optical zoom range; digital zoom up to 15x
Sapphire crystal lens cover
Adaptive True Tone flash
Photonic Engine
Deep Fusion
Smart HDR 4
Portrait mode with advanced bokeh and Depth Control
Portrait Lighting with six effects (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High‑Key Mono)
Night mode
Night mode portraits enabled by LiDAR Scanner
Panorama (up to 63MP)
Photographic Styles
Macro photography
Apple ProRAW
Wide color capture for photos and Live Photos
Lens correction (Ultra Wide)
Advanced red‑eye correction
Auto image stabilization
Burst mode
Photo geotagging
Image formats captured: HEIF, JPEG, and DNG

iPhone 14 Pro este o adevărată forță într-un format compact. Da, este gros, dar amprenta sa relativ compactă, combinația sa generoasă de cameră și putere îl fac o opțiune atractivă, mai ales pentru fotografi.

Deși este păcat că nu există un mod profesional pentru fotografie manuală, fotografiile RAW de 48MP ale lui 14 Pro oferă rezultate excelente. De asemenea, procesarea automată a fotografiilor în modul automat este una dintre cele mai bune, dacă nu cea mai bună, pe care o are un telefon. În plus, deși lipsa unui zoom periscop poate fi o piedică când folosești versiunea Pro, pe telefoanele mai mici, așteptările pentru un zoom extins sunt mai reduse.

Deci, în timp ce noul iPhone 14 Pro este scump, este un telefon puternic cu o cameră excelentă, care este puternic și ține o zi întreagă. Dacă ești un fan Apple care preferă telefoanele mai compacte, iPhone 14 este o alegere evidentă. Dar dacă te consideri un utilizator avansat care are nevoie de o baterie superioară și cea mai bună experiență de vizionare, atunci ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui iPhone 14 Pro Max.

În cncluzie, aceste trei telefoane sunt capabile de poze profesionale DSLR, dar pentru o fotografie de calitate este

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh