iOS @AppleiOS vijestiŠto ima novog

Aplikacije trećih strana mogle bi dobiti pristup NFC-u na iPhoneu

Germania forteaza Apple sa ofere acces NFC si altor companii pentru dezvoltarea de aplicatii pentru plati contactless

Odata cu lansarea iPhone 6, Apple a introdus NFC pentru prima data pe device-urile sale. Ca o scurta paranteza, NFC (Near Field Communication) permite schimbul de date prin unde radio, pe distante mici.

In prezent, majoritatea telefoanelor mobile inteligente cu Android beneficiaza de chip NFC, ce poate fi folosit de diverse aplicatii pentru schimbul de date.
Nu acelasi lucru se intampla si la device-urile Apple. Compania americana nu ofera acces NFC decat pentru propriul serviciu, Apple Pay. Serviciu folosit pentru plati contactless direct cu iPhone.

Zilele trecute, Parlamentul German a propus un amendament la o lege, prin care va forta compania Apple sa ofere acces NFC si altor companii. In acest fel, mai multe companii ar putea dezvolta aplicatii de plati contactless pentru iPhone si Apple Watch, iar aplicatii precum: Fitbit Pay, Google Pay, ING Pay si BT Pay ar putea fi prezente si pe iOS.

In momentul de fata Apple nu a dat niciun comunicat prin care sa spuna daca accepta sau nu accesul la NFC si altor companii, insa a atras atentia ca acest pas ar putea pune in pericol securitatea datelor confidentiale ale utilizatorilor. Frecventa NFC, desi este sigura, pot fi aplicatii care sa creeze brese in schimbul de date atunci cand se face o plata contactless.

Nu se stie daca amendamentul va fi adoptat, si daca companiei Apple i se va imperativ acest lucru, insa este de notat ca trei banci din Australia inceraca din 2016 sa obtina acces la chip-ul NFC al iPhone pentru a pune la dispozitia clientilor aplicatii de plati contactless.

Pana atunci, Apple Pay a fost lansat in europa la inca trei mari jucatori de pe piata bancara. BCR, OTP Bank si Credit Europe.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh