RECENZIJETutorialŠto ima novog

Kako premjestiti eSIM s jednog telefona na drugi telefon

Dacă ai deja eSIM activat pe telefonul tău sau intenționezi să activezi eSIM, în acest tutorial o să înveți cum muți eSIM de pe un telefon defect sau pierdut pe un alt telefon.

Mulți posesori de telefoane mobile nici nu se gândesc să folosească eSIM, deși device-urile lor suportă această caracteristică. Principala retinere vine din necunoașterea acestei tehnologii, și au temerea că odată ce telefonul s-a defectat, ei vor pierde și numărul de telefon. Fără sa știe cum poți să muți eSIM de pe un telefon defect, pe un alt telefon.

Chiar am avut o discuție recentă cu cineva căruia i-am spus că pe iPhone 14 Pro, deși am slot pentru SIM fizic, prefer eSIM-ul. Cum așa? Păi și dacă pățește ceva telefonul, cum muți cartela SIM în altul?”. Atunci am înțeles cel mai bine, că cei care au posibilitatea să folosească eSIM, nu o fac pentru că nu știu cum funcționează acestă tehnologie.

Inainte să vezi cum poți să muți eSIM de pe un telefon defect sau pierdut pe un alt telefon, să vedem ce inseamnă eSIM si care sunt avantajele acestei tehnologii.

Ce înseamnă eSIM?

eSIM (embedded SIM) este o tehnologie de telecomunicații care permite utilizatorilor să activeze și să gestioneze abonamente de rețea fără a avea nevoie de o cartelă SIM fizică. În loc să introducă o cartelă SIM în telefon, utilizatorul poate activa și gestiona abonamentele de rețea printr-un proces software.

eSIM a fost dezvoltat de GSMA, organizația care reprezintă interesele operatorilor de rețea mobilă la nivel global. eSIM-ul a fost introdus pentru prima dată în 2016, când GSMA a publicat primele specificații pentru această tehnologie. În 2018, primele telefoane care au inclus suport pentru eSIM au fost lansate de către Apple (iPhone XS, XS Max și XR) și Google (Pixel 3 și Pixel 3 XL).

Deși nu a fost prima companie care a implementat eSIM-ul pe un telefon mobil, Jabuka a avut un impact semnificativ asupra adoptării acestei tehnologii. Lansarea telefoanelor iPhone XS, XS Max și XR a atras atenția asupra eSIM-ului și a încurajat operatorii de rețea să ofere suport pentru această tehnologie și să implementeze soluții cât mai simple prin care să muți eSIM de pe un telefon pe un alt telefon.

În prezent, multe alte companii producătoare de telefoane, cum ar fi Samsung, Huawei și Motorola, oferă suport pentru eSIM în anumite modele de telefoane. De asemenea, operatorii de rețea din întreaga lume își extind serviciile pentru a include suport pentru eSIM, ceea ce face ca această tehnologie să devină din ce în ce mai populară.

Cum muți eSIM de pe un telefon pe un alt telefon?

Ca să muți eSIM de pe un telefon pe altul, mai întâi asigură-te ca noul telefon accepta eSIM. Nu toate telefoanele mobile sunt prevăzute cu această tehnologie.

Dacă telefonul pe care ai avut eSIM este defect sau l-ai pierdut, tot ce trebuie să faci pentru a activa eSIM pe un alt telefon, este să accesezi contul online pe care îl ai la operatorul de telefonie mobilă. Majoritatea operatorilor oferă suport online sau prin aplicație mobile pentru activare sau dezactivare eSIM pe telefoane.

De cele mai multe ori, dezactivarea si activarea se face online. Dezactivarea se face prin eliminarea profilului eSIM din cont, iar pentru activare se solicită online un nou profil eSIM. Mulți operatori generează în un cod QR în cont, pe care va trebui să-l scanați cu noul telefon pe care instalați eSIM. Totul este ca telefonul să fie conectat la o rețea Wi-Fi (sau la un hotspot al unui prieten) pentru a putea descărca profilul eSIM furnizat de operator.

Această operațiune poate fi făcuta de oriunde vă aflați, inclusiv dacă sunteți în afara țării.

Avantajele utilizării eSIM, față de SIM-ul fizic

Poate o să sune puțin ciudat, dar primul avantaj este acela că utilizarea eSIM-ului poate reduce consumul de resurse și emisiile de carbon asociate producției și transportului de carduri SIM fizice. Într-o lume cu tot mai multă poluare, acest aspect consider că este cel mai important.

eSIM-ul iți oferă mai multă flexibilitate în alegerea operatorilor de telefonie mobilă. În loc să fii legat de un anumit operator, poți schimba operatorii cu ușurință prin simpla actualizare a profilului eSIM.

Așa cum am spus și mai sus, utilizatorii nu mai trebuie să se ocupe de schimbarea fizică a cardului SIM atunci când își schimbă telefonul sau călătoresc în străinătate. Aceștia pot activa un profil de roaming internațional pe eSIM, fără a fi nevoie să viziteze un operator local pentru a achiziționa un SIM fizic.

În cazul unui furt al telefonului, cardul fizic SIM poate fi utilizat cu ușurință dacă este pus intr-un alt telefon. eSIM-ul poate fi protejat prin cod PIN sau prin alte măsuri de securitate, ceea ce face mai greu pentru cineva să acceseze informațiile personale sau să folosească cardul SIM fără permisiunea proprietarului.

În concluzie, dacă telefonul tău mobil are suport pentru eSIM, a venit momentul să-i activezi profilul eSIM și să renunți la cartela SIM fizică.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh