FacebookMobilne aplikacijeŠto ima novog

Some Features Not Available in Facebook & Instagram Messenger

Facebook Messenger si Instagram Messenger au fost limitate in Uniunea Europeana

Incepand cu data de 16 decembrie 2020, toti utilizatorii de Facebook i Instagram din Uniunea Europena au fost informati ca anumite caracteristici or sa lipseasca din Facebook Messenger i Instagram Messenger.

Unele functii nu vor fi disponibile din cauza noilor reglementari legale ale serviciilor de mesagerie in Uniunea Europeana.
Inca din anul 2020, EU a dat o directiva care limiteaza drastic utilizarea datelor cu caracter confidential si privat al utilizatorilor de mesagerie, de catre companiile care pun la dispozitie astfel de servicii. Privacy and Electronic Communications Directive (ePrivacy Directive), prevede ca nicio companie care opereaza servcii de mesagerie pe teritoriul UE, sa nu colecteze date confidentiale despre utilizatori prin intermediul acstor aplicatii de Messenger.

Pana la data de 16 decembrie, compania Facebook (si altele care ofereau servicii similare), putea colecta date despre utilizatorii de messenger prin diverse moduri de urmarire si analizare, care mai apoi erau folosite in scopuri publicitare pentru terte companii, sau de promovare a unor produse si servicii proprii.

Cel mai mare impact al acestei limitari, va fi pentru campaniile publicitare desfasurate prin reteua de Facebook Messenger si Instagram Messenger in spatiul UE. Facebook nu va mai putea redirectiona anunturile publicitare pe Messenger in functie de segmentul de public vizat de campania publicitara, nu va mai putea culege si utiliza date despre conversii, iar rapoartele de trafic vor fi ceva mai “sarace”, din ele lipsind date esentiale pentru desfasurarea campaniilor. Messenger API, conversii, oportunitati, segmente de public personalizate, sabloane de pornire automata a conversatiilor in functie de utilizator si multe altele, vor fi istorie. Cel putin pentru o perioada de timp.

Compania Facebook da asigurari ca depunde eforturi sa rezolve cat mai repede aceasta situatie, insa nu stim in ce masura va si reusi sa faca acest lucru. O “ocolire” a legii EU ar putea aduce sanctiuni drastice.

Partea buna este ca in ceea ce priveste simpli utilizatori de Facebook si Instagram, acestia nu vor resimti foarte mult aceste noi reglementari. Practic, Uniunea Europeana a facut aceasta lege pentru a limita companiile in actiunile de spionare a utilizatorilor.

In ceea ce priveste companiile care cumparau publicitate prin Facebook si Instagram, acestea vor fi destul de afectate de noua reglemntare. Serviciile de publicitate afectate sunt:

  • Ads Manager si Ads Reporting
  • Ad Center nu va mai raporta unele rezultate provenite din serviciile de mesagerie.
  • Business Suite va avea unele limitari in ceea ce priveste raportarea audientei
  • Vor lipsi multe informatii din “Instagram Promotion Insights”

Suntem de parere ca aceasta limitare era necesara, iar in timp ar trebui sa vina si altele, pentru o plaja mult mai mare de servicii. Este adevarat, ca acolo unde ne este oferit un serviciu gratuit, consumatorul este de fapt produsul. Companiile dezvoltatoare de software si aplicatii trebuie sa scoata bani cumva din aceste servicii. Problema este ca s-a ajuns prea departe in culegerea si analizarea informatiilor confidentiale ale utilizatorilor. O reclama cu anunturi directionate intr-un serviciu de mesagerie, inseamna de fapt ca toate conversatiile dvs. sunt analizate in mod automat, cu scopul de a va afisa reclame “relevante”.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh