iOS @AppleiPhoneTutorialŠto ima novog

Kako onemogućiti točnu lokaciju na iPhoneu (Precise Location)

Cum poti sa dezactivezi locatia exacta pe iPhone pentru anumite aplicatii? Cum faci ca urmaritorii de Instagram sa vada locatia aproximativa?

Apple a introdus relativ recent o noua caracteristica prin care iPhone sa poata fi localizat cu acuratete mai mare decat de obicei. “Precise Location” este un serviciu de localizare pe care Apple l-a dezvoltat mai mult pentru a putea trimite alerte din aplicatii care implica notificari regionale. De exemplu noua aplicatie pentru starea meteo (Weather) prezenta pe iPhone si iPad ofera posibilitatea ca utilizatorii sa primeasca alerte daca in zona in care se afla se anunta furtuni, caderi masive de ploi, zapada, canicula sau alte conditii severe. Aceste alerte nu pot fi activate decat daca aplicatia Weather are setat “Precise Location”.

Pe langa aplicatiile de meteo, notificare conditii severe, acces la “Precise Location” au si aplicatiile se social media Instagram si Facebook. Multi utilizatori au raportat ca la un simplu check-in, in loc ca aplicatia sa arate locatia generala, pe Instagram apare locatia exacta in care se afla cel care a facut postarea. De aici pot aparea incidente destul de neplacute. Poate nu dorim sa stie toata lumea locul in care ne aflam exact, ci doar locatia generala.

Din fericire serviciul de localizare exacta se poate dezactiva foarte usor pentru fiecare aplicatie in parte care-l utilizeaza.

Cum dezactivezi locatia exacta pe iPhone (Precise Location) pentru unele aplicatii

Mergem pe iPhone u Settings, apoi rulam pana la aplicatia pentru care dorim sa dezactivam serviciul de localizare exacta. Luam de exemplu Instagram, iar in setarile aplicatiei de pe iOS vedem toate optiunile la care aplicatia are acces. Camera, microfon, poze, date mobile, notificari si locatie.

Deschidem “Location“, apoi in partea de jos dezactivam “Precise Location“.

Cum dezactivezi locatia exacta pe iPhone
Cum dezactivezi locatia exacta pe iPhone

Dupa dezactivarea acestei functii de localizare exacta, o sa puteti folosi in continuare localizarea pentru pentru a marca locatia in care sunteti sau din care este poza postata pe Instagram. Va aparea locatia aproximativa in locul locatiei exacte.

Precise location in Instagram
Precise location in Instagram

De exemplu, daca postati pe Instagram o poza dintr-un parc, cu “Precise Location” activat, urmaritorii de pe Instagram ar putea sa vada exact unde va aflati in parc la momentul postarii. Cu functia dezactivata, o sa apara doar locatia generala cu parcul, in momentul in care urmaritorii deschid locatia indicata in postare.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh