Mobilne aplikacijeŠto ima novog

Jedinstvena lozinka za WhatsApp razgovore s funkcijom Chat Lock

Parola unica la conversatiile WhatsApp cu functia Chat Lock, este o noua caracteristica pe care Meta o introduce pentru securizarea conversatiilor.

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume, a introdus recent o noua caracteristica care imbunatateste nivelul de securitate al conversatiilor individuale. Aceasta noua functie, numita Chat Lock, permite utilizatorilor sa protejeze cu parola anumite conversatii, astfel incat numai persoanele autorizate sa aiba acces la continutul lor.

WhatsApp foloseste deja criptare pentru protejarea archivei de chat, insa doar la sincronizarea cloud intre dispozitive atasate aceluia?i cont de utilizatori. Odata descarcate pe dispozitiv, mesajele si atasamentele pot fi accesate de oricine reuseste sa obtina acces la telefonul deblocat.

Cu aceasta noua caracteristica, vei putea seta parola unica la conversatiile WhatsApp sau autentificarea cu amprenta digitala. In acest fel, daca un alt utilizator ar avea acces la telefonul utilizatorului, nu ar putea citi mesajele din aceste conversatii protejate. In plus, continutul media din conversatiile parolate nu va fi descarcat pe telefon, astfel evitand ca acestea sa poata fi accesate de o alta persoana care ar avea acces la dispozitiv.

Aceasta caracteristica vine in contextul cresterii preocuparilor legate de securitatea datelor si a confidentialitatii in mediul online. WhatsApp a avut probleme cu securitatea in trecut, dar cu introducerea “Chat Lock“, utilizatorii se pot simti mai siguri ca mesajele lor raman private si protejate.

Lock Chat - Parola unica la conversatiile WhatApp
Lock Chat in WhatsApp Messenger

Chat Lock este momentan o caracteristica in stadiul de testare pentru un numar limitat de utilizatori, insa se asteapta ca pana la finalul lunii aprilie, aceasta sa fie disponibila pentru toti utilizatorii de WhatsApp pe Android si iOS.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh