Android @GoogleŠto ima novog

Android 14 blizu službenog datuma izlaska

Deși nu este confirmată data lansării oficiale pentru Android 14, aceasta este tot mai aproape, cel mai probabil în prima jumătate a lunii septembrie 2023. Până atunci, a fost lansată recent versiunea Beta 5 a viitorului sistem de operare dezvoltat de Google pentru tabletele și telefoanele compatibile cu cea mai recentă versiune Android.

Noile caracteristici ale Android 14

În viitoarea versiune finală Android 14 nu vor fi schimbări semnificative în ceea ce privește aplicațiile și funcționalitățile. Majoritatea acestora vin ca actualizări prin intermediul Google Play sau prin Play Store.

În schimb, marea parte a schimbărilor sunt concentrate pe îmbunătățirea securității dispozitivelor și pe accesul aplicațiilor la noi funcționalități. De exemplu, aplicațiile nu mai pot opri procesele din fundal ale altor aplicații, există un nou selector de fotografii și aceleași interfețe de programare a aplicațiilor pentru orientarea reclamelor în Privacy Sandbox. Android 14 blochează, de asemenea, instalarea aplicațiilor care nu sunt create pentru versiunile mai vechi de Android 6.0. Cu toate acestea, dacă aveți câteva aplicații și jocuri mai vechi instalate, acestea nu vor fi eliminate.

Android 14 pentru Samsung, Xiaomi, OnePlus

Nu există o dată confirmată pentru lansarea finală a Android 14, dar chiar și atunci când va fi lansat, cel mai probabil va fi disponibil doar pe dispozitivele Pixel ale Google la început. Producătorii precum Samsung, OnePlus, Xiaomi trebuie să integreze modificările făcute de Google în versiunile personalizate ale Android, ceea ce de obicei amână data lansării Android 14 cu câteva luni pentru dispozitivele de la terți.

Samsung testează public versiunea sa personalizată de Android 14, cunoscută sub numele de One UI 6, dar probabil va trece cel puțin câteva săptămâni după lansarea Google înainte ca aceasta să fie disponibilă pe telefoanele și tabletele Galaxy.

potajno

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *

Gumb Natrag na vrh