Android @GoogleWhat's New

Google lanseaza Android One pe 15 septembrie

Pe data de 15 septembrie Google planuieste organizarea unui eveniment in India unde cel mai probabil va lansa primul smartphone low-cost din programul Android One. Acest program, anuntat inca din luna iunie, va da mai multor producatori de componente hardware pentru dispozitive mobile sansa sa construiasca smartphone-uri ieftine care vor folosi Android ca sistem de operare (in felul acesta Google spera sa mareasca si mai mult popularitatea acestui sistem mobil).

android-one

In ceea ce priveste decizia Google de a tine evenimentul de lansare Android One in India, Google deja a inrolat trei companii producatoare locale, si anume Micromax, Karbonn Mobile si Spice Mobile, care au inceput productia de smartphone-uri ale caror preturi vor fi sub 100$.

micromax-android-one

In afara de preturile aproximative ale dispozitivelor insa, nu se cunosc prea multe alte detalii despre acestea, Google oferind doar cateva informatii tehnice sumare despre smartphone-ul produs de cei de la Micromax, si anume faptul ca acesta va dispune de un ecran de 4.5 inci, suport dual-SIM, suport pentru microSD si radio FM. Dispozitivele vor rula versiunea stoc a sistemului de operare Android si vor beneficia de update-uri periodice.

Leave a Reply

Back to top button