iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPhoneMobile AppsWhat's New

Force Touch, o noua tehnologie pentru iPhone 6S

In curand, sistemul iOS 9 va fi dezvaluit si iata ca au aparut cateva informatii despre noul sistem de operare pentru mobile de la Apple. Dupa aflarea vestilor bune, referitoare la optimizarea performantei pe dispozitivele mai vechi, vin si cateva detalii despre ceea ce va oferi noul iOS pe dispozitivele iPhone din generatia viitoare, dar si despre modificarile la nivel software ale unor functii disponibile pe intreaga gama de telefoane si tablete ale companiei.

Force Touch reprezinta o tehnologie noua, integrata in prezent doar pe Apple Watch si computerele Macbook si Macbook Pro Retina, dar, din toamna acestui an, ar putea fi integrata si in display-ul noilor iPhone-uri. Cu toate ca iPhone 6S va fi mai mult ca sigur identic, din punct de vedere estetic, cu modelele actuale, acesta va ascunde un hardware foarte diferit. Aparent, display-ul sau va oferi senzori de presiune, cat si un sistem de raspuns haptic (multisenzorial), care va adauga functionalitate noua in iOS 9. Functiile Force Touch disponibile momentan pe Apple Watch si OS X seamana cu meniurile contextuale redate de butonul de click din dreapta de pe un mouse, iar Apple pare sa integreze astfel de capabilitati in aplicatiile care vor fi integrate in noul iOS. Datele disponibile in prezent sugereaza folosirea Force Touch pentru a pune marcaje in aplicatia de harti, pentru a evita derularea din greseala in aplicatiile de redare a continutului multimedia, pentru a adauga noi intrari in aplicatia Calendar sau pentru a alege cuvinte si a gasi definitii online.

Daoarece avem de a face cu o functie ce are nevoie de hardware nou, este posibil ca Apple sa nu vorbeasca despre Force Touch in iOS 9, in cadrul dezvaluirii sistemului de operare de la WWDC. Compania va vorbi despre alte modificari la nivel software, precum tastatura, care va fi optimizata. Se pare ca butonul “shift” va fi modificat, pentru a fi mai facil de identificat daca este sau nu apasat, iar tastatura mare, disponibila in mod landscape pe iPhone 6 Plus va primi si mai multe butoane pentru editare.

Nici serviciul iMessage nu scapa de actualizare. Se pare ca Apple a lucrat, in ultimul an, pentru a imbunatati infrastructura de mesagerie instanta, pentru a oferi suport pentru raportarea starii mesajelor. Asadar, va exista posibilitatea de a vedea daca un mesaj a fost citit de catre unul sau mai multi membri ai unei discutii, cu optiuni de intimitate care pot limita trimiterea rapoartelor doar catre cei aflati in agenda telefonica, doar catre membri ai familiei sau dar pentru anumite contacte alese in mod manual.

Cei care au utilizat variante de iOS 9 timpurii sustin ca unele versiuni nu includ aplicatia Game Center, ceea ce ar sugera eliminarea sa din pachetul de instalare, cat si modificari in cadrul aplicatiei Health. Apple Pay se va extinde si in Canada odata cu trecerea la noul iOS, desi nu este clar daca functionalitatea va fi disponibila in versiunile beta pentru dezvoltatori sau va porni abia in toamna, in momentul lansarii oficiale.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
kenapa sony j108i gak bisa buat download mp3, ดาวโหลดแอปฟรีร้านค้าNOKiA, nokia.mobi/entry/van/main/700, nokia.mobi/entry/van/main/c6-01, stiahnut android, go.store.ovi.mobi entry van games n110, برامج لموبايل سامسونج s5222r, update.lg mobile, Мелодии за съобщения, Codi i samsung B2100, http//go store /ovi/mobi/entry/van/apps/200, nokia.mobi/entry/van/main/c7-00, nokia.mobi/entry/van/main/603, theme pour java, nokia.mobi/entry/van/main/e7-00, samsung gt s5222 ucun whatsapp yukle, nokia.mobi/entry/van/main/701,
Back to top button
Close