iOS @AppleiOS AppsiPhoneMobile AppsMOBILE TIPS

Fix Slow Camera On iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Noile modele iPhone 7 si iPhone 7 Plus au adus cu ele si una dintre cele mai performante camere de fotografiat si filmat, disponibilie pe un smartphone.
Aceste camere sunt dezvoltate cu tehnologii avansate, ce permit o mai buna expunere, focalizare automata si rapida, posibilitatea de scoate poze clare in lumina slaba, fara sa apara “pixelate“.
Toate acestea sunt disponibile prin aplicatia “Camera” prezenta by default pe toate modele de iPhone. A aplicatie foarte bine gandita, compacta si rapida.
Totusi, dupa cateva luni de la achizionarea noilor modele de iPhone 7, foarte muti utilizatori s-au plans ca aplicatia “Camera” ruleaza putin cam greu, iar atunci cand schimbam zona de focalizare sau directia in care dorim sa facem o fotografie, imaginea apare “sacadata” pe display. Semn ca ceva nu functioneaza asa cum trebuie. Apple ne-a obsnuit ani la rand ca aceste “intepaturi” sa fie inexistente in aplicatiile de pe device-urile mobile. Fie ca vorbim de aplicatia Mail, Messages, Safari sau Camera, toate trebuie sa ruleze fluent.

Unora dintre utilizatori le-a aparut in aplicatia “Camera” mesajul care-i indeamna sa tina iPhone cat mai fix / stabil pana se va termina captarea imaginii. Totul cu un cerc pe ecran care nu mai vrea sa dispara. “Hold the device steady until it finishes taking the picture”.

Toate aceste erori aparute pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus conduc la captarea de poze neclare, blurate si pixelate. Fara a adauga efecte.

Cum putem rezolva problema incetinirii aplicatiei Camera pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt prevazute cu stabilizator de imagine pentru captarea fotografiilor de calitate pe timp de noapte si in lumina slaba. Low light. Se pare totusi ca tocmai aceasta inovatie adusa de Apple pe cele doua categorii de modele iPhone, duce la incetinirea camerei foto si la degradarea calitatii pozeleor capturate.

Inainte de a face orice modificare a setarilor sau de resetare a iOS, verificati daca nu cumva spatiul de memorie ocupat de aplicatii, documente sau imagini este foarte mare. Lipsa spatiului de stocare duce de cele mai multe ori la “sacadari” in aplicatii, inclusiv in Camera.
Mergeti in Settings > General > Storage & iCloud Usage. Apasati pe Documents and Data apoi in stergeti toate datele aplicatiilor care nu va intereseaza sa fie stocate. Swipe & Delete. Inchideti de tot (Turn off) iPhone, apoi redeschideti si verificati daca problema din Camera s-a rezolvat.
Daca tot sacadeaza dupa aceasta operatiune, este recomandat ao resetare generala a device-ului. Inainte de a face acest lucru, este foarte recomandat sa faceti un backup general al iPhone. Puteti alege stocarea copiei de siguranta atat in iCloud cat si pe PC (backup via iTunes)
Dupa ce ati facut un backup complet, mergeti in Settings > General > Reset (rulati pana in partea de jos a listei) > “Erase All Content and Settings“.
Introduceti Apple ID si parola Apple ID, apoi asteptati pana iPhone 7 sau iPhone 7 Plus se va reseta complet.

Procesul de resetare al unui iPhone poate dura cateva minute bune. Daca nici resetarea generala nu rezolva problema aplicatiei Camera, este bine sa contactati un service autorizat Apple. Prezentati magazinului de unde ati achizionat iPhone-ul, Certificatul de Garantie si bonul fiscal, explicati care este problema si cereti o data aproximativa de solutionare.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button