Android AppsFacebookWhat's New

Facebook in Dark Mode (web, Android si iOS)

Dark Mode pentru versiunea web a Facebook si aplicatiile de Android si iOS

Nu stiu daca este mai ok pentru toata lumea pe versiunea dark decat pe light, insa de cand Apple a lansat “dark mode” pe macOS Mojave si mai nou, pe iPhone si iPad, odata cu iOS 13 / iPadOS 13, utilizez aceasta interfata “intunecata” si nu-as mai intoarce niciodata la versiunea light. In primul rand, pe lumina scazuta, noaptea, interfata dark este mai ok pentru citit si scoatre mai bine in evidenta imaginile. Nu degeaba fotografii folosesc website-uri cu background negru sau in nuante de gri inchis.

Dupa ce Apple au dat startul cu “dark mode”, multe website-uri si aplicatii de iOS au fost adaptate pentru a putea fi utilizate in “dark mode”, fie automat, daca iOS este setat pe acest mod, fie lasat la libera alegere a utilizatorului.

Compania Facebook nu a ramas in urma si la inceputul acestei luni a lansat “dark mode” pentru Instagram. O decizie inteleapta, mai ales ca Instagram se bazeza pe imagini, iar asa cum am spus si mai devreme, negrul scoate detaliile in evidenta. Este vorba de contrast.

Recent, unii utilizatori au fost sa testeze “dark mode” si pentru interfata web a Facebook, urmati la scurt timp de cei ce utilizeaza Facebook pe Android. Pana la finalul acestui an, se asteapta ca Facebook sa primeasca interfata dark atat pentru versiunea web cat si pe aplicatiile de iOS si Android.

Nu se stie de ce Facebook nu a lasat “dark mode” pentru toti utilizatorii, insa cel mai probabil este vorba de teste, inainte de lansarea oficiala pentru toti. Asa s-a procedat si inainte ca poza de profil sa treaca de pe patrat in partea stanga a profilului, la imagine de profil rotunda pe centrul paginii.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button