SamsungMis on uut

Samsung opreste suportul de actualizari pentru Galaxy S10

Samsung a anuntat recent ca va inceta sa mai ofere suport de actualizari pentru Galaxy S10, Galaxy S10+ ja Galaxy S10e. O veste cat se poate de proasta daca esti posesorul unui telefon S10, pentru ca la nici trei ani de cat aceste modele au aparut pe piata, Samsung opreste actualizarile de securitate.

In comparatie cu Apple, Samsung a fost criticat pentru perioadele relativ scurte de suport pentru actualizarile de sistem oferite telefoanele sale. In trecut, majoritatea telefoanelor Samsung primeau doar doua sau trei actualizari majore ale sistemului de operare, iar perioadele de suport pentru actualizari de securitate erau limitate la doi sau trei ani. Cu toate acestea, in ultimii ani, Samsung a incercat sa imbunatateasca perioada de suport pentru actualizari de sistem, cu promisiunea de a oferi trei ani de actualizari majore de sistem si patru ani de actualizari de securitate pentru anumite modele de telefoane, cum ar fi seria Galaxy S21 ja Galaxy Z Fold2.

In ceea ce priveste seria S10, aceasta politica de actualizari “extinse” nu prea se poate aplica la fel ca la modele actuale de Samsung, astfel ca acum inceteaza suportul de actualizari pentru Galaxy S10.

Samsung opreste suportul de actualizari pentru Galaxy S10

Cea mai recenta versiune a sistemului de operare este Android 12 in 2022, aceasta reprezentand a treia actualizare majora de software pentru aceste smartphones. In paralel, Apple inca ofera cea mai recenta versiune de iOS 16 pentru iPhone 8 (lansat in septembrie 2017), si actualizari de securitate pentru modele de iPhone vechi de 10 ani.

Problema si mai mare este a posesorilot de Galaxy S10 din USA. Modelele vandute in USA au bootloader blocat, astfel ca utilizatorii nu vor putea sa-si instaleze un ROM personalizat, dezvoltat pe comunitatile online.

Ce inseamna ca Samsung opreste suportul de actualizari pentru Galaxy S10?

Utilizatorii isi vor putea folosi in continuare Galaxy S10 pentru o perioada de timp, insa vor fi expusi in fata aplicatiilor malware pentru Android si a altor tipuri de virusi. Google va permite descarcarea limitata a unor aplicatii din Google Play, insa aplicatiile bancare si cele care presupun securitate sporita, nu vor mai fi disponibile pe aceste modele.

Galaxy S10, Galaxy S10+ si Galaxy S10e nu vor mai primi nicio actualizare a sistemului de operare Android, in ciuda faptului ca mutle magazine online inca vand aceste modele de telefoane. Politica Samsung nu prevede ca aceste modele sa fie scoase de la vanzare in intreaga lume, odata cu incetarea suportului.

vargsi

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Jäta vastus

Teie e-posti aadressi ei avaldata. Kohustuslikud väljad on märgitud *

Tagasi üles nupp