Android @GoogleAndroidi rakendusediOS @AppleiOS-i rakendusedMis on uut

Apple & Google dezvolta tehnologia de urmarire a contactelor cu COVID-19

Aplicatii iOS si Android pentru urmarirea contactelor Apple si Google, utilizand un API comun

Este una dintre putinele situatii cand doua companii mari si rivale, ajung sa colaboreze impreuna pentru implementarea unei tehnologii folosind un API (Application Programming Interface) comun.
Prin intermediul acestui API, smartphone-urile vor utiliza tehnologia Bluetooth pentru a urmari contactele cu COVID-19. Cu acceptul utilizatorului, smartphone-ul va trimite intr-un cloud informatii medicale, incluzand aici si rezultatul testarii pentru coronavirus.
Nu este vorba despre aplicatii de alertare a persoanelor din apropierea cuiva testat pozitiv, ci despre un sistem prin care putem afla daca am fost in contact sau in proximitatea unei persoane pozitive.

Aceasta idee de detectare a contactelor Apple si Google, a aparut la mijlocul lunii martie, cand o echipa de ingineri de la Apple au venit cu mai multe idei pentru reducerea raspandirii COVID-19.
Viteza cu care ideea a prins contur si a ajuns intr-o stare avansata de dezvoltare, este uluitoare. In numai cateva saptamani, mai multe echipe de la Apple, incluzand divizia de asistenta medicala, divizia care se ocupa cu serviciile de localizare, experti criptografie si ingineri software, au adus proiectul numit initial “Bubble”, intr-un stadiu foarte avansat.

La finalul lunii martie, la acest proiect s-a alaturat si Google, care dezvolta separat ceva similar, sub numele de cod “Apollo”. Intalnirea dintre CEO Google, Sundar Pichai si Tim Cook, CEO Apple, a parafat colaborarea pentru dezvoltarea unui API comun ce va fi integrat de la 1 mai 2020 atat pe iOS 14 cat si pe Android 11.
De aceasta tehnologie vor putea beneficia toate institutiile guvernamentale din intreaga lume, care doresc sa integreze in aplicatiile proprii un sistem de urmarie a persoanelor cu COVID-19 si chiar de alertare a persoanelor din proximitate.

Este de retinut ca toate aceste date vor fi descentralizate si pastrate criptat. Distribuirea lor catre alte device-uri se va face numai cu acordul utilizatorului.

vargsi

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Jäta vastus

Teie e-posti aadressi ei avaldata. Kohustuslikud väljad on märgitud *

Tagasi üles nupp