iOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMobile AppsTutorialWhat's New

How to hide photos and videos on iPhone or iPad - 2022 / 2023

When you are surrounded by people who are often curious to see what you have on your phone, the most important thing is to know how to hide photos and videos on your iPhone or iPad. Everything is very simple and you don't have to install a new application or set a special password. Pictures and video...

Pozele si video facute cu camera iPhone sau iPad sunt salvate automat in aplicatia Photos. Odata cu iOS 16 si iPadOS 16, Apple a introdus o caracteristica prin care unele fotografii si video pot fi ascunse de utilizatori, intr-o galerie foto separata. In aceasta galerie accesul se face pe baza autentificarii biometrice. Face ID.

Cum ascunzi poze si video pe iPhone sau iPad

iOS 16 / iPadOS 16 sau o versiune mai noua, este obligatoriu pentru a beneficia de aceasta caracteristica. Daca aveti iPhone si iPad pe care aveti pornita sincronizarea in iCloud pentru Photos, pozele ascunse pe unul dinte device-uri se vor ascunde automat si pe celalalt. Conditia este ca ambele device-uri sa fie autentificate cu acelasi Apple ID.

1. Mergi pe iPhone sau pe iPad in Settings, apoi rulezi pana la aplicatia Photos.

2. In setarile aplicatiei Photos activezi optiunile: Use Face ID and Show Hidden Album.

Cum ascunzi poze si video pe iPhone sau iPad
Show Hidden Album Settings

3. Selectezi poza sau pozele pe care doresti sa le ascunzi, apoi pe meniul cu cele trei puncte din partea de sus – drepata, alegi optiunea Hide, apoi Hide Photo pentru confirmare.

Hide Photo iPhone
Hide Photo iPhone

Dupa acest pas, pozele si video ascunse nu vor mai fi prezente in galeriile foto: Recents, Favorites, Moments sau altele vizibile.

Ca sa vezi pozele si video ascunse pe iPhone sau iPad, deschizi aplicatia Photos, apoi la Album rulezi in jos pana la Hidden de sub Utilities.

Aici este nevoie de Face ID (sau parola device) pentru a accesa pozele si video ascunse.

Show Hidden Photos
Show Hidden Photos

Ca masura suplimentara de protectie, poti tine albumul hidden secret, dezactivand optiunea “Show Hidden Photos” din setarile aplicatiei Photos. Pozele vor ramane in albumul “Hidden”, insa acesta nu va mai fi vizibil in aplicatia Photos pana nu o sa-i activati din nou vizibilitatea.

Acesta este cel mai bun truc despre cum ascunzi poze si video pe iPhone fara sa fie nevoie sa instalezi vreo aplicatie.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button