FacebookiOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPhoneMobile AppsWhat's New

Ello, o noua retea de socializare, care ofera intimitate si lipsa reclamelor

In prezent, mediul online incepe sa fie din ce in ce mai preocupat de intimitate, iar retelele de socializare reprezinta probabil cea mai facila modalitate de a renunta la aceasta, deoarece companiile din spatele lor utilizeaza datele private ale consumatorilor pentru a le servi reclame. Actionand pe platforma software iOS, aplicatia Ello vine ca un raspuns la Facebook, Instagram si Twitter, oferind o solutie de socializare online mult mai intima, promisiunea sa fiind lipsa reclamelor. Lansata in 2014, exclusiv in browser, noua retea Ello a primit de curand si o aplicatie pentru dispozitivele mobile, care pare sa mearga in directia optima, fiind parca opusul lui Facebook.

Ceea ce surprinde este faptul ca cei de la Ello nu doresc sa isi vanda nimic, deoarece interfata aplicatiei este simpla si lipsita de culori stridente. Gama cromatica a aplicatiei include alb, negru si nuante terne de gri, care nu distrag atentia de la continut. Butoanele si meniurile sunt create pentru a fi functionale, nu pentru a indrepta utilizatorul catre bannere si link-uri sponsorizate.

IMG_2510

Display-ul principal, accesat prin butonul central in forma circulara include meniurile Friends si Noise. Sectiunea Friends este un flux de stiri obisnuit, unde apar doar articole publicate de prietenii din lista Ello. Fiecare articol include informatii rapide precum numarul de vizualizari, numarul de comentarii, numarul de like-uri si numarul de share-uri. Sectiunea Noise reprezinta un flux de stiri mai aglomerat, care este compus exclusiv din postari ale utilizatorilor pe care ii urmaresti, dar nu ii consideri prieteni. O alta diferenta intre cele doua sectiuni este modul de prezentare. In meniul Friends poti vedea mesaje pe o singura coloana, in timp ce Noise afiseaza mai mult continut pe ecran, utilizand doua coloane.

Cel dintai buton din partea stanga se numeste Discover si prezinta articole populare publicate de diversi utilizatori ai retelei de socializare, putand in acest mod sa gasesti conturi pe care sa le urmaresti. Aici exista si butonul care te ghideaza sa iti gasesti prietenii din adresa telefonica pe Ello. Alaturi de Discover se afla butonul pentru notificari, iar butoanele aliniate in dreapta ecranului te duc pe profilul personal. In acest loc, ai posibilitatea de a adauga doar text si imagini, fara functii avansate de editare sau formatare.

IMG_2511

Ello este, de fapt, o retea de socializare “light”, cu functii de baza, motiv pentru care nu a reusit, pana acum, sa devina foarte populara. In prezent, cei mai activi utilizatori ai sai sunt artisti grafici, care isi publica creatiile pe Ello, renuntand la renumitele Facebook, Instagram si Twitter de teama marilor corporatii care le-ar putea folosi imaginile in scopuri comerciale fara a avea acordul lor.

Este, totusi, mult prea devreme pentru a intui soarta Ello. Aplicatia pentru dispozitivele mobile este foarte bine realizata, oferind strictul necesar pentru a putea interactiona cu prietenii si pentru a publica articole. Probabil ca, odata cu evolutia retelei Ello, vor fi adaugate functii mai avansate precum publicarea de materiale video.

Aplicatia Ello este disponibila gratuit pe Apple AppStore.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
mobilne novice brez reklam, อัพเกรดซอร์ฟแวร์5233, download retrica java application nokia n93 mobile, nokia.mobi/entry/van/video/apps, nokia.mobi/entry/van/main/c7-00,
Back to top button
Close