Android AppsiOS AppsMobile AppsWhat's New

Drupe, o noua aplicatie gratuita pentru Android

Unul dintre avantajele incontestabile ale platformei Android in fata concurentelor iOS sau Windows Phone este libertatea oferita dezvoltatorilor software, acestia avand posibilitatea de a-si pune creativitatea la lucru pentru a crea produse inedite. Un astfel de exemplu este si Drupe, o aplicatie Android care propune o alternativa originala la clasica agenda telefonica.

Lansat in mod oficial acum cateva zile, aplicatia Drupe pentru Android incearca sa rezolve posibila problema de care s-au lovit utilizatorii care utilizeaza canale multiple de comunicare si detin o lista consistenta de prieteni cu care tin des legatura. In locul clasicei agende locale si a listelor de contacte din cadrul fiecarei aplicatii in parte, aplicatia Drupe propune un mediu vizual bazat pe drag and drop in care utilizatorul poate opta usor atat pentru contactul cu care doreste sa ia legatura, cat si pentru aplicatia prin intermediul careia intentioneaza sa o faca.

Drupe

Dupa procesul de instalare, activarea integrarii cu sistemul de notificari Android si parcurgerea tutorialului, aplicatia Drupe se va activa si isi va semnaliza discret prezenta printr-un buton lateral cu patru puncte. Subtilul buton este disponibil in Home Screen, in Lock Screen si in cadrul oricarei aplicatii care nu functioneaza in modul privilegiat Full Screen, accesarea acestuia evidentiind interfata flotanta a aplicatiei Drupe. Drupe ofera un mediu grafic simplu care este partajat in doua coloane verticale, cea din stanga fiind dedicata contactelor, iar cea din dreapta aplicatiilor cu care aceasta poate interactiona.

In mod normal, Drupe va afisa doar contactele favorite din agenda, dar utilizatorul va putea adauga manual contacte individuale si chiar grupuri. In aceasta ultima situatie, utilizatorul va putea transmite dintr-o singura miscare un mesaj catre mai multe persoane. Printr-o simpla miscare laterala, aceasta lista de contacte poate fi subtituita de lista contactelor recent accesate, o modalitate facila de centralizare a mesajelor schimbate cu persoanele care nu sunt salvate in lista de contacte Drupe. Coloana din dreapta include aplicatiile favorite cu care Drupe poate interactiona. Spre deosebire de lista de contacte, care ofera posibilitatea salvarii unui numar nelimitat de persoane, lista de aplicatii poate afisa doar sapte scurtaturi. Drupe se integreaza cu serviciile standard de telefonie, mesagerie, email si calendar, dar si cu alte aplicatii precum Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, Google Maps si altele.

 

Modul de lucru este ingenios si extrem de simplu. Odata ales contactul dorit, utilizatorul va trebui sa traga pictograma acestuia peste cea a serviciului dorit si totul va decurge de la sine. De exemplu, activarea pe aceasta cale a serviciului de email va deschide clientul asociat cu toate datele deja completate, aplicatia Google Maps se va deschide direct in modul de navigatie, iar Calendar va permite stabilirea unei intalniri si va trimite automat si invitatie de rigoare. In cazul in care contactul are mai multe date de identificare, Drupe va cere clarificari, iar informatiile care lipsesc vor putea fi completate.

Alaturi de aceste functii, aplicatia Drupe ofera un camp de cautare pentru contacte si o tastatura numerica cu autocompletare pentru modulul de telefonie. Din pacate, aplicatia nu ofera prea multe optiuni de particularizare, utilizatorul putand alege doar culoarea fundalului semi-transparent sau modul de afisare a contactelor in Lock Screen, insa probabil ca Drupe nici nu are nevoie de prea multe.

aplicatia

In prezent, aplicatia nu duce lipsa de probleme. Astfel incat, lista de contacte nu este prea clara in cazul in care aveti doua persoane cu acelasi nume care nu au un avatar asociat, grupurile de Facebook Messenger nu sunt recunoscute ca grupuri Drupe pentru mesagerie, iar unele module, ca de exemplu trimiterea unei cereri pentru indicarea adresei, nu sunt implementare. Drupe este un produs aflat la inceput de drum, iar dezvoltatorul este activ si dispus sa optimizezez aplicatia cat mai repede posibil.

Drupe este o aplicatie gratuita pentru telefoanele Android si poate fi descarcata din Google Play.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Http://nokia.mobi/entry/van/games/305, cuenta nokia http://go.store.nokia.mobi/entry/van/apps/210, nokia.mobi/entry/van/main/603, ce emoticoane avem la whatsapp, ablikassion, http://go.store.nokia.mobi/entry/van/games/210, whatsapp http://go.store.nokia.mobi/entry/van/apps/210, http://go.store.nokia.mobi/entry/van/video/210, nokia.mobi/entn/main/c7-00, whatsap tajne smajliky, tr.amtelefon.com/opera-mini-o-aplicatie-gratuita-pentru-, http:/ga/nokia.mobi/entry/vagamean/themes/, coduri emoticoane whatsapp, http://go.store.nokia.mobi/entry/van/video/210#ap, http://go.store.nokia.mobi/entry/van/themes/210#ap, amtelefon.com/opera-mini-o-aplicatie-gratuita-pen, Messenger Http://go.store.nokia.mobi/entry/van/apps/210, Http://go.store.ovi.nobi/entry/van/games/206, facebook http://go.store.nokia.mobi/entry/van/apps/210, nokia.mobi/entry/van/games/,
Back to top button
Close