What's New

Divizia pentru mobile marca Ubuntu lanseaza un terminal low-end

Versiunea pentru smartphone-uri a sistemului de operare Ubuntu a fost anuntata acum doi ani, insa pana in momentul de fata nu a fost lansat niciun smartphone de la Canonical bazat pe acesta. Se pare ca parteneriatul cu Meizu si BQ va da in sfarsit rezultate, intrucat o varianta “Ubuntu Edition” a modelului BQ Aquaris E4.5 va fi lansata in Europa. Din nefericire insa, lansarea nu va fi una obisnuita, disponibilitatea telefonului fiind limitata si conditionata de variate artificii de marketing.

Probabil cel mai dezamagitor detaliu al celui dintai smartphone, care vine echipat cu Ubuntu, este hardware-ul. Cei care doresc sa experimenteze acest sistem de operare pe un telefon mobil vor trebui sa se multumeasca cu un terminal care acum se incadreaza cu succes in seria low-end. Modelul Aquaris E4.5 Ubuntu Edition ofera aceleasi dotari tehnice precum modelul cu Android deja disponibil. Avem astfel la indemana un procesor quad-core MediaTek la 1,3 GHz, bazat pe arhitectura Cortex A7, 1 GB memorie RAM si 8 GB spatiu de stocare interna. Totodata, camerele foto de 5 si respectiv 8 megapixeli nu vor impresiona.

ubuntufeat-640

Problema este ca momentan acest smartphone va fi disponibil intr-un stoc limitat. Aceasta strategie aminteste de modul in care OnePlus vinde “flagship killer-ul” One. Se pare ca si un numar insemnat de operatori din Europa vor avea acest smartphone in stoc, alaturi de cartele SIM, ceea ce denota ca target-ul este publicul care prefera planuri tarifare pre-pay. Cu toate ca lansarea se va desfasura in Europa, nu au fost specificate tarile in care ne putem astepta sa cumparam acest terminal.

Reprezentantii Canonical au dezvaluit ca doresc sa lanseze acest smartphone si in Statele Unite ale Americii. Luand in calcul popularitatea imensa a Android-ului si vanzarile de iPhone din ultimii ani, viitorul Ubuntu Mobile este momentan incert.

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
jeux java mob ben 10, jocuri pentru telefon meizu, meizu duvar kağıtları, elephone p5000 cena, update firmware terminal com celular, meizu mx4 ozadje,
Back to top button
Close