Internet MobileiOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMOBILE TIPS

Dezactivare sugestii cautare (search suggestions) Google, Bing pe iOS si OS X (iPhone si Mac)

“Sugestiile de cautare” uneori ne ajuta mult atunci cand incepem sa tastam cuvintele cheie pe motoarele de cautare, insa sunt si cazuri cand tocmai din cauza acestor sugestii pot aparea probleme de stabilitate ale internet browser-ului Safari, atat pe iPhone cat si pe OS X.

Aceste sugestii de cuvinte cheie sunt date de motoarele de cautareGoogle, Bings, etc, in urma cautarilor frecvente efectuate anterior de alti utilizatori.

IMG_6505

De exemplu, daca folosim in Safari, Google ca motor de cautare, atunci cand tastam “ios x tips”, Google ne va sugera sa cautam ios x tipsos x tipsos x tips for windows usersos x tips and tweeaks.

Asa cum spuneam si la inceputul tutorialului, aceasta functie ne poate fi de folos, insa sunt destule situatii cand din cauza unei conexiuni slabe la internet sau din cauza unei erori, briwser-ul Safari de pe iOS sau OS X se blocheaza. Pentru a inlatura “surprizele” neplacute putem dezactiva sugetiile de cautare.

Cum putem dezactiva cuvintele sugestii de cautare pe iPhone (iOS) si Mac (OS X) in Safari

How to disable search suggestions Safari on iOS iPhone & iPad

Utilizatorii de iPhone si iPad care doresc sa dezactive search suggestions pentru Safari, au de urmat cativa pasi foarte simplii. Trebuie sa mearga in Settings, sa ruleze pana la aplicatia Safari, iar acolo sa dezactiveze “Search Engine Suggestions“.

safari_options_iphone

IMG_6507-593x600

How to disable search suggestions Safari on OS X & iMac, MacBook Pro, MacBook Air

Pentru a dezactiva cuvintele cheie sugerate de motoarele de cautare in Safari pe OS X sau pe Windows, va trebui sa intram in setarile browser-ului de internet.

Safari > Preferences…

pref_safari

In tab-ul “Search” debifam optiunea “Include search engine suggestions“.

ss

Odata debifata aceasta optiune, nu se vor mai afisa cuvinte cheie in bara de search cand doriti sa cautati ceva pe Google cu Safari.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button