iOS AppsMobile AppsTutorialHvad er nyt

Sådan sletter du Instagram-konto fra iPhone

Pana in urma cu putin timp nu puteam sa stergem contul de Instagram de pe iPhone, ci doar sa-l dezactivam pentru o perioada de timp. Odata cu noile reguli impuse de Apple dezvoltatorilor de aplicatii, stergerea contului de Instagram de pe iPhone a devenit posibila.

Principalul scop al companiilor care detin retele sociale, cum ar fi Meta, este sa stranga in jurul lor cat mai multi utilizatori. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, in primul rand procesul de intregistrare trebuie sa fie foarte simplu. Ca sa deschidem un cont de Instagram, Facebook sau Twitter de pe telefonul mobil, nu dureaza mai mult de 1 minut.

Daca dorim insa sa stergem contul de Instagram eller Facebook de pe smartphone, procesul este unul mai complicat. Acest proces mai complicat de stergere a conturilor de pe retelele sociale face parte desigur tot din strategia companiilor care detin retelele sociale.

Apple face dintotdeauna eforturi pentru a face experienta utilizatorilor cat mai simpla si mai placuta in aplicatii. In acest sens, dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa respecte niste reguli stricte impuse de Apple, pentru ca aplicatiile iOS sa fie prezente in App Store. Un Review Guidelines de care toti developerii trebuie sa tina cont atunci cand fac o aplicatie pentru iPhone, iPad eller Mac.

Prin App Store Review Guidelines 5.1.1, compania solicita tuturor dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS care presupun crearea unui cont, sa ofere utilizatorilor si optiunea de stergere cont.

Instagram este una dintre aplicatiile care nu au oferit utilizatorilor posibilitatea sa stearga conturile de pe iPhone, ci doar sa le dezactiveze. Pentru Apple nu a fost suficienta aceasta optiune, iar in cel mai recent update al aplicatiei pentru iOS utilizatorii au posibilitatea sa stearga de tot contul de Instagram.

Cum putem sa stergem contul de Instagram de pe iPhone?

1. Deschidem aplicatia Instagram pe iPhone si mergem la Profile.

2. Mergem pe meniul cu trei linii orizontale din partea dreapta sus a aplicatiei, apoi la Settings.

3. In Settings apasam pe Account.

Access Instagram Account Settings
Access Instagram Account Settings

4. Rulam in partea de jos pana la optiunea Delete Account. Butonul de dezactivare cont (Deactivate account) este cel evidentiat. Este usor de inteles, Meta nu doreste sa piarda utilizatori. Sub acest buton, mai putin scos in evidenta este butonul Delete account.

5. Apasam pe Delete account, apoi confirmam pe Continue deleting account.

Cum stergem contul de Instagram de pe iPhone
Cum stergem contul de Instagram de pe iPhone

In acest fel am reusit sa stergem contul de Instagram de pe iPhone, fara sa fie nevoie sa accesam contul de la un calculator ca sa facem acest lucru.

Compania Meta are in continuare o problema cu experienta utilizatorilor si duce o politica de tinere a utilizatorilor prin orice mijloace. Odata selectata stergerea contului de Instagram, acesta nu va fi sters imediat asa cum ar fi normal. El va ramane inactiv timp de 30 zile, pentru ca apoi datele sa fie sterse. Speram noi ca permanent.

Daca in aceste 30 de zile va autentificati din greseala pe contul de Instagram pe care ati dorit sa-l stergeti, acesta se va reactiva iar cererea de stergere cont Instagram va fi anulata.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Tilbage til toppen knap