iOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMOBILE TIPS

Cum verificam nivelul de incarcare al bateriei Apple Pencil sau al Bluetooth Handsfree pe iPad / iPhone

Despre Apple Pencil nu o sa spunem foarte multe, pentru ca este un device auxiliar despre care s-au mai scris mii de articole. Este o “jucarie” de mare ajutor in special pentru posesorii de iPad.

Atat castile bluetooth (handsfree) cat si Apple Pencil, sunt dotate cu acumulatoare proprii pentru a da libertate de miscare utilizatorului si a nu forta conexiunea cu iPhone sau iPad printr-un cablu de date sau de incarcare. Comparativ cu iPhone sau iPad, la device-urile auziliare nu aveam un afisaj electronic care sa ne arate procentual nivelul de incarcare al bateriei. La majoritatea castilor bluetooth, suntem anuntati vocal atunci cand bateria are un nivel scazut. Unele modele de handsfree Planteonics estimeaza si numarul de ore ramase pana cand bateria de va consuma in totalitate. La Apple Pencil este putin cam greu sa ne anunte atunci cand bateria este aproape consumata. Ar fi o idee sa inceapa sa scrie singur “atentie, trebuie sa ma pui la incarcat!” :-) 

Si daca ne uitam mai atent in setarile si optiunile iOS, constatam ca Apple Pencil chiar “ne anunta” cand bateria este aproape descarcata. Sau bine… iOS ne arata procentual nivelul energetic al bateriei pentru toate device-urile conectate prin Bluetooth la iPhone sau iPad. 

Cum putem sa vedem nivelul energetic al bateriei pentru device-urile conectate prin Bluetooth la iPhone si iPad

Acest lucru este posibil prin adaugarea unui widget in Notification Center. 

Multi utilizatori nu folosesc Notification Center, insa pentru aceasta zona de informare rapida si de notificari, atat Apple cat si alti producatori de aplicatii au dezvoltat widget-uri foarte utile. 


Prin simpla glisare de sus in jos din partea superioara a display-ului, putem avea acces la multe informatii fara a mai fi nevoie sa deschidem aplicatii. Starea actuala a  vremii, prognoza meteo pe urmatarele zile, acces rapid la aplicatii Photo Camera, vizualizare de remindere si evenimente din calendar, si chiar nivelul energetic al bateriei device-urilor conectate la iPhone sau iPad. 

Pentru a vedea in Notification Center care este nivelul energetic al bateriei device-irilor conectate prin bluetooth, va trebui sa acem adaugat widget-ul “Batteries“.

Glisam de sus in jos din partea superioara a display-ului, pentru a deschide Notification Center. Navigam in partea de jos si apam pe “Edit”

Adaugam widget-ul “Batteries”, apoi apasam pe “Done” in dreapta-sus ca sa salvam modificarea in Notificatin Center. 

Dupa ce finaziam acest pas, in Notification Center o sa vedem cata baterie mai avem disponibila pe Apple Pencil, handsfree sau pe alt dispozitiv bluetooth conectat la iPod sau iPhone. 

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button