DownloadsHTCMicrosoft @MobileMOBILE TIPS

Cum se decodeaza un HTC Diamond – Tutorial. SECURITY UNLOCKED & SIM UNLOCKED

Astazi am facut primul experiment de decodare telefon mobil, acasa. Este adevarat ca nu toate telefoanele se pot decoda fara dispozitive speciale, insa pentru cei care au HTC Diamond cumparat de la Orange sau Vodafone, exista o solutie foarte simpla de decodare.

Cum putem sa decodam gratuit, de acasa, un smartphone .

*Experimentul nostru a fost facut pe un HTC Diamond blocat in reteaua Orange.

1. Inainte de a va apuca de treaba asigurati-va ca aveti instalat Device Center si ca la "Mobile Device Settings" > "Connection Settings" este bifata optiunea "Allow USB Connections".

image

2. Daca aveti instalata o versiune de Radio mai mare de 1.02.XX, va trebui sa descarcati urmatorul fisier si sa instalati Diamond Radio 1.00.25.05. (Cei care folosesc Diamond Radio 1.02.** sau o versiune mai veche pot sari peste acest punct.)

Download Diamond Radio 1.00.25.05

3. Copiati fisierul DiamUnlock.exe din arhiva de mai jos, in Internal Storage  (4GB).

Nu rulati executabilul. O sa fie folosit la ultimul pas.

4. Asigurati-va ca aveti bateria telefonului incarcata, apoi conectati telefonul la PC in modul Active Sync.

5. Descarcati arhiva HardSPL Unlock pe PC, dezarhivati si rulati ROMUpdateUtility.exe.

Download HardSPL Unlock.

6. Radio Unlock – Descarcati arhiva de mai jos si rulati DiamonCustomRUU.exe. Asteptati pana se termina acest proces. La final se va restarta telefonul.

7. Dupa ce s-a configurat sistemul de operare, deconectati telefonul de la PC si mergeti in Internal Storage ca sa rulati fisierul DiamUnlock.exe  copiat la punctul 3.

In casuta care se deschide bifati cele trei optiuni si apasati pe Read CID apoi pe Commit Changes.

Dupa acest ultim pas puteti folosi orice cartela SIM doriti, a oricarui operator.

IMAG0014

IMAG0017

Daca pe parcursul tutorialului de decodare intalniti erori, va rugam sa lasati comentarii.

ERROR [226] : FLASH WRITE este foarte posibil sa apara la Radio Unlock. Aveti care va ajuta sa treceti peste eroare.

15 Comments

 1. Salut! Sunt posesorul unui HTC Touch 2 Mega , codat in reteaua Orange. Am instalat ultimul ROM si radio, logo-ul de la Orange nu mai apare, ruleaza bine, dar tot blocat in retea a ramas. Crezi ca poti sa-mi trimiti un tutorial, cu programelele respective, pentru deblocare retea? Bineinteles pentru modelul meu de telefon….

 2. salut!
  unde trebuie sa umblu ca sa resetez htc diamound tuch la setarile mdin fabrica???
  astept raspunsul dumneavoastra

 3. Salutare,
  Am urmat toti pasii din topic si la sfarsit am realizat ca fisierul DiamUnlock.exe are o(zero) kB si procedura nu poate fi finalizata deoarece fisierul nu se lanseaza. M-am ales cu setarile varza si atat. Care e treaba? Multumesc.

 4. aplodor: Da click pe “Diamond Unlocker” si descarca fisierul .torrent. Contine toate utilitarele de care ai nevoie, inclusiv DiamUnlock.exe.

 5. am urmat toti pasii ………
  la ultimul pas cand dau sa deschid diamunlock dispare prea repede si nu am cum sa selectez nimica .. cum pot trece de acest pas?

 6. salutare,am finalizat cu succes tutorialul oferit insa cand am pus o cartela de orange(telefonul fiind initial codat in vodafone) nu gaseste semnal,am selectat chiar Manual network selection si cauta retea fara succes.Daca ati intampinat problema si aveti vreo solutie ,astept un raspuns:)

 7. m-am chiunuit o ora sa l decodez nu ii dau de cap cu DiamUnlock se misca prea repede vreo solutie cv sa nu dispara asa de repede?

 8. Asi dori sa stiu cum fac sa deblochez un ipod touch.Am uitat parola de securitate si lam blocat ancat acuma pe ecran scrie ipod inactiv conectati la itunes.Am tot ancercat sal conectez la itunes dar nu mil arata deloc pe pc.Ce pot sa mai fac ????

 9. Am o tableta motorola Xoom cu android, blocata in reteaua Verizon (USA). Practic n-o pot folosi pe 3G, si pt asta am luat-o… Se poate face ceva?

 10. pt htc hd mini nu exista un program? al meu nu are semnal pot sa intru pe net dar nu pot sa sun sau sa primesc . aveti vreo solutie? multumesc !

Leave a Reply

Back to top button