DownloadsiOS @AppleiOS AppsiPhoneMobile Apps

Cum sa-ti amenajezi o camera virtual, cu mobila si decoratiuni din catalogul IKEA

Odata cu lansarea si introducerea ARKit in ecosistemul device-urilor mobile Apple, iPhone si iPad, orizontul de utilizare al aplicatiilor s-a schimbat foarte mult si se va schimba in continuare. Realitatea Augmentat (AR) permite plasarea unor elemente virtuale (date de calculator sau de smartphone) intr-un spatiu real. Practic, realitatea augmentata este o interactiune paralela a realitatii cu virtualul.

Aplicatia IKEA PlaceĀ (IKEA ARKit), foloseste aceasta tehnologie care face posibila mobilarea si decorarea virtuala a casei sau a unei camere, folosind mobila si decoratiuni din catalogul IKEA.

Principiul de functionare al aplicatiei este foarte simplu. Inainte de a adauga mobilier intr-un spatiu, acesta trebuie scanat prin intermediul aplicatiei IKEA Place. In procesul de scanare se stabilesc puncte de referinta pentru amplasarea 3D a mobilierului virtual si se fac masuratori exacte, pentru a sti exact ce dimensiuni sa comandam.

Dupa ce s-a stabilit locul in care va fi plasat noul mobilier IKEA, alegem din catalog culoarea si modelul care se potriveste in camera noastra. Aplicatia IKEA Place ne permite sa alegem toate culorile disponibile in catalog si sa facem comanda online.

Iata cum arata aplicatia IKEA Place la lucru:

https://youtu.be/-xxOvsyNseY

Aplicatia este disponibila gratuit in App Store, iar conditia de instalare este sa aveti un iPhone 6S sau mai nou, cu iOS 11.

Daca nu puteti descarca aplicatia IKEA Place, pentru ca nu este disponibila in App Store din Romania, mergeti la acest tutorial pentru a vedea cum puteti sa instalati o aplicatie care nu este disponibila in tara dvs.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button