Android @GoogleAndroid AppsDownloadsiOS AppsMobile Apps

Cum putem share-ui rapid contacte intre Android si iOS

In ziua de astazi este foarte simplu sa facem backup contactelor salvate pe dispozitivele mobile, prin sincronizarea address book-ului cu Google sau cu iCloud. In felul acesta, ori de cate ori schimbam smartphone-ul din dotare cu unul mai nou (sau trecem de la o platforma mobila la alta) sau revenim la setarile din fabrica ale acestuia, printr-o simpla sincronizare ne recuperam toate contactele, fara exceptie. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie si metoda exportarii acestora intr-un fisier .vcf (disponibila si pe telefoanele de generatie mai veche), cu ajutorul caruia pot recupera contactele din address book in caz de nevoie (o stergere accidentala a contactelor, sau o resetare neplanificata a dispozitivului).

Insa, atunci cand dorim sa share-uim anumite contacte cu alte persoane (indiferent daca acestea folosesc aceeasi platforma mobila, sau o platforma mobila diferita), metoda default de export/import a contactelor lasa oarecum de dorit (avand in vedere ca nu exista optiunea de a selecta doar anumite contacte, iar lista va fi exportata in intregime). ContactBox este o aplicatie mobila gratuita, disponibila si pentru Android si pentru iOS, care permite crearea de liste custom de contacte pe care apoi utilizatorii le pot share-ui intre dispozitivele mobile folosite, via mesaje text sau e-mailuri.

contactbox-custom-lists

Cum se foloseste ContactBox?

Imediat dupa instalarea aplicatiei, trebuie sa va creati un cont (acesta va fi activat cu ajutorul unui cod primit via SMS, si a unui link primit pe adresa de e-mail folosita la crearea contului).

contactbox-validation

Apoi ContactBox ofera cateva exemple de liste (cum ar fi Extended Family sau My Clients) al carui model il puteti folosi pentru a va crea propriile liste custom de contacte (dati tap pe Create your own List sau trageti cu degetul de marginea stanga a ecranului pentru a afisa meniul de setari al aplicatiei, si dati tap pe Create New List; tot in meniul de setari puteti vizualiza toate listele deja create si notificatiile in legatura cu listele share-uite sau sa va accesati si editati profilul).

contactbox-menu

Crearea unei liste custom de contacte este foarte simpla: introduceti numele pentru lista respectiva, apoi dati tap pe butonull Add contacts afisat in coltul din stanga-jos al ecranului pentru a adauga contactele pe care doriti sa le contina aceasta (puteti adauga oricate contacte doriti, nu exista limita de numar). Apoi, dupa ce ati creat lista, pentru a o share-ui cu alta persoana, dati tap pe butonul de Sharing (afisat in mijloc in meniul din partea de jos a ecranului) si selectati modalitatea de sharing dorita: via mesaj text (sms) sau email.

contactbox-share-list

Retineti insa, pentru a putea share-ui contacte cu alte persoane via ContactBox, persoanele respective trebuie sa aiba instalata la randul lor aplicatia ContactBox pe dispozitivele din dotare.

Download ContactBox pentru Android (via Play Store).

Download ContactBox pentru iOS (via App Store).

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button