Android @GoogleAndroid AppsDownloadsMobile Apps

Cum putem proteja cu parola aplicatii individuale in Android

Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri obisnuiesc sa isi protejeze dispozitivele cu parole pentru a bloca accesul altor persoane la datele tinute pe acestea. Insa aplicatiile si datele personale (mesaje, fotografii, e-mailuri, informatii bancare) inca pot fi accesate de ceilalti atunci cand telefoanele sunt deblocate. Pentru utilizatorii Android care doresc sa isi protejeze intimitatea solutia se numeste App Lock.

App Lock este o aplicatie gratuita pentru sistemul de operare Android care le permite utilizatorilor sa blocheze accesul altor persoane la orice aplicatie instalata in sistem cu ajutorul unui cod sau al unei incuietori tip pattern (model). Astfel, chiar daca prietenii prind telefonul deblocat sau stiu parola/codul/modelul cu care sa il deblocheze, nu vor putea accesa aplicatiile care au fost blocate individual (de exemplu Facebook, sau Messages sau Email).

Cum functioneaza App Lock?

Imediat dupa instalare, codul default pentru deblocare este 7777. Pentru a bloca accesul altor persoane la aplicatiile instalate pe telefonul personal, deschideti App Lock si adaugati aplicatiile respective.

app-lock-main

Butonul rosu afisat pe ecranul principal al aplicatiei arata ca aceasta este inactiva (nicio aplicatie instalata nu este protejata de App Lock). Iconita sub forma de cheie permite alegerea tipului de incuietoare (parola, cod, model) si daca este necesar sau nu un hint pentru aceasta.

lock-type

Din Meniu (iconita din coltul dreapta-sus al ecranului principal, langa cheie) aplicatia poate fi dezactivata si, de asemenea, pot fi customizate limita de deblocare, setarile pentru blocare sau bara de notificari. Una dintre cele mai interesante setari ale aplicatiei este optiunea Remote Control Lock care blocheaza remote telefonul, prin intermediul unui mesaj text (sms), sau il deblocheaza remote (cu ajutorul unei parole trimise tot prin sms).

app-lock-settings

Pentru a adauga o aplicatie in lista de aplicatii protejate cu parola de App Lock, dati tap pe butonul ADD, apoi selectati respectiva aplicatie din lista afisata (vor fi listate toate aplicatiile instalate in sistem). In tab-ul Screen puteti selecta aplicatii care sa mentina display-ul dispozitivului activ pana cum acestea sunt inchise (de exemplu un e-reader), iar in Rotation puteti dezactiva auto-rotirea ecranului pentru anumite aplicatii.

Cei interesati pot descarca aplicatia folosind link-ul de mai jos:

Download App Lock pentru Android (via Google Play).

Leave a Reply

Back to top button