Internet MobileiOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMOBILE TIPS

Cum putem deschide un website in versiunea Desktop (normal view) cu Safari pe iOS (iPhone si iPad)

In general, web designerii si dezvoltatorii de website-uri, creeaza pentru acestea, pe langa versiunea normala Desktop, si o versiune mai light pentru dispozitivele mobile. Tablete, telefoane mobile, smartphone-uri, iPhone si iPad. Versiunea mobile a unui website presupune o interfata mai simpla, cu acces mai rapid la continut si eliminarea scripturilor javascript si a altor elemente dinamice de design care pot ingreuna vizibiliatatea paginilor web pe ecrane mici si conexiuni de internet mobile.

Atunci cand accesam un website cu Safari pe iPhone sau iPad, se va inrcarca automat versiunea mobile a paginii web. Cel mai clar exemplu este cand accesam msn.com. Iata cum arata cand il accesam in mod normal de pe Safari, pe iPhone 6 cu iOS 9.

IMG_0491

S-a deschis automat versiunea mobile a paginii web msn.com. Pentru a vedea pagina de index (home page) a msn.com in versiunea desktop, de pe iPhone, tinem apasat cu degetul aproximativ 2 secunde pe butonul de “refresh” din bara de adresa url a Safari pana apare in partea de jos optiunea “Request Desktop Site“.

IMG_0492

Dupa ce apasam pe “Request Desktop Site“, pagina web isi va face un refresh, dupa care va fi vizibila in versiunea desktop.

IMG_0493

Este bine de stiut ca acest lucru nu functioneaza pe toate paginile web care au versiune mobile. Sunt developeri web care au creeat paginile web in asa fel incat sa nu poata fi accesata versiunea desktop de pe mobile, ci doar versiunea dedicata device-urilor mobile. Telefoane mobile si tablete. Pentru aceste situatii, Opera Browser pentru iOS si Android, are o setare care va permite acest lucru.

Daca dorim sa revenim la versiunea mobile a unui website pentru care am setat “desktop view”, mergem in Settings > Safari > Advanced > Website Data. Identificam website-ul pentru care am setat modul desktop, apoi glisam de la dreapta la stanga pentru a sterge cache-ul.

IMG_0494

Redeschidem pagina web msn.com in Safari pe iPhone sau iPad, si ea va fi incarcata din nou in versiunea mobile. Nu stergeti acest cache daca pagina web este deschisa desja in Safari. Inchideti de tot aplicatia Safari, apoi mergeti sa stergeti website data.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Tampilan website mobile, Configurar o google versao dekstoP, modo desktop iphone, facebook skrivbordsversion, العاب الموبايل روبوت, איך רואים בספארי גירסת מובייל?, modo desktop safari, otvaranje desktop verzije na smartphone, samsung gt c3520 telefondan hafiza kartina muzik yuklenmiyor sebeke hatasi diyor, versao desktop no safari, العاب تلفون s5222, samsung galaxy skrivbordsvy, فك.شفرة.ألعأب.في.تلفون.سأمسونج.ألقديم, Conectare viber, Які мають бути параметри wap на samsung, datorversionen av facebook, приложения для GT-C3510T, samsung gizli kodlar türkçe, Www.update.@lgmobile.com, versao desktop no ios 5,
Back to top button
Close