DownloadsiOS @AppleiOS NewsiPhoneWhat's New

Cum putem descarca si instala iOS 8 fara a renunta la datele stocate in memoria dispozitivului iOS

Apple a lansat ieri (in sfarsit) noul sistem de operare mobil iOS 8, pe care foarte multi utilizatori l-au asteptat cu mare nerabdare inca de la aparitia primei versiuni beta a acestuia. Pentru a instala noul sistem pe dispozitivul iOS (compatibil) din dotare, aveti la dispozitie trei metode, dintre care una permite descarcarea sistemului direct pe dispozitiv (OTA), iar celelalte doua necesita folosirea aplicatiei iTunes.

1. Foarte multi dintre utilizatorii care s-au grabit sa upgradeze la iOS 8 via OTA (Over The Air) au avut surpriza sa constate ca pentru a downloada software-ul au nevoie de aproximativ 6 GB de spatiu liber pe dispozitiv (mai exact, acesta ocupa 5.7 GB), desi marimea fisierului este de doar 1.1 GB. Daca dispuneti de acest spatiu pe dispozitivul iOS, atunci puteti instala iOS 8 urmand instructiunile de mai jos (pentru aceasta metoda nu veti avea nevoie de computer/Mac):

iOS-8-upgrade

  • deschideti aplicatia Settings si dati tap pe General
  • apoi selectati Software Update si asteptati ca update-ul sa fie afisat de dispozitiv (daca nu este deja afisat)
  • in final, dati tap pe butonul Download and Install si asteptati ca software-ul sa fie descarcat pe dispozitiv si apoi instalat

Daca nu dispuneti de spatiul necesar (5.7 GB) pentru a upgrada la iOS 8 via OTA si nu doriti sa stergeti din datele stocate pe dispozitivul iOS, atunci puteti folosi una dintre celelalte doua metode disponibile prin care puteti instala iOS 8 pe dispozitivul din dotare:

2. Prima metoda prin care puteti sa upgradati la iOS 8 prin intermediul iTunes este urmatoarea:

  • rulati intai aplicatia iTunes 11, apoi conectati dispozitivul iOS (compatibil) la computer/Mac via USB
  • asteptati pana cand aplicatia detecteaza dispozitivul, apoi aceasta va afisa mesajul de disponibilitate a unei noi versiuni software (iOS 8)

download-ios8-itunes

  • dati click pe butonul Download and Install si asteptati ca noul sistem sa fie descarcat si instalat pe dispozitivul iOS

3. Cea de-a doua metoda de upgrade la iOS 8 prin iTunes (si cea mai recomandata) necesita intai descarcarea (folositi link-urile de download de mai jos) fisierului IPSW al iOS 8 compatibil cu dispozitivul dvs iOS, dupa care urmati instructiunile de mai jos:

itunes-update-restore-ios-8

  • rulati iTunes 11 pe computerul (sau Mac-ul) din dotare si conectati dispozitivul iOS la acesta via cablu USB
  • din panoul din stanga in iTunes selectati numele dispozitivului iOS
  • apoi tineti apasata tasta Shift (pentru Windows) sau Alt/Option (pentru Mac OS X) si dati click pe butonul Restore
  • navigati catre locatia unde ati salvat fisierul IPSW mentionat mai sus si selectati-l, apoi asteptati ca procesul de restore sa fie finalizat

Link-urile directe pentru descarcarea sistemului iOS 8 (fisiere IPSW):

Succes!

Leave a Reply

Back to top button