Mobile AppsMOBILE TIPSWhat's New

Cum ne putem recupera telefoanele furate sau pierdute?

Ti-ai pierdut telefonul mobil sau ti-a fost furat si nu stii care sunt optiunile de recuperare pe care le ai la indemana? Sa nu uitam ca dispozitivele actuale au atat aplicatii de urmarire, cat si informatii ajutatoare oferite chiar de specificatiilor lor tehnice. Haideti sa vedem impreuna cum putem sa ne recuperam telefonul!

In cazul telefoanelor cu suport Android, cea mai simpla modalitate de a vizualiza locatia dispozitivului si datele de pe acesta este folosirea sistemului Android Device Manager. Pentru a putea actiona aceasta comanda, in caz de pierdere sau furt al terminalului mobil, este necesara inregistrarea prealabila pe site-ul dedicat apoi din cadrul meniului redat, telefonul poate fi blocat sau sters, poate fi urmarit pe hartile Google Maps si se poata da comanda sa sune la volum maxim pentru un timp de 5 minute, pentru a putea fi gasit mult mai repede daca a fost ratacit.

Aplicatii-recuperare-telefon-1024x516

O alta varianta este utilizarea functiei Android Lost, care poate fi instalata si fara a detine acces la telefon. Aceasta aplicatie poate fi instalata din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat mobilul, dupa care se transmite un mesaj text pe telefonul in cauza: “androidlost register“. Aplicatia se activeaza in mod automat si poate realiza fotografii cu camera dispozitivului si permite citirea SMS-urilor primite fara ca utilizatorul sa stie.

Totodata, istoricul Google Maps poate oferi locatia exacta a telefonului, chiar daca aceasta aplicatie nu este activata. Dupa accesarea Google Maps, se alege data curenta din calendar si ultima ora la care telefonul a fost recunoscut, dupa care pe harta vor aparea locurile parcurse de catre dispozitivul furat sau pierdut.

photodune-2074124-girl-with-mobile-smart-phone-m_03617600

Pentru utilizatorii iOS, exista aplicatia Lost Mode, care permite blocarea telefonului cu o parola, pentru a proteja datele si informatiile de pe dispozitiv. O alta varianta este folositea aplicatiei Find My iPhone, care are nevoie de conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile pentru a fi accesata.

Sa nu uitam ca exista si aplicatii precum Team Viewer, prin care utilizatorii isi pot accesa telefonul remote, Remote Control, Jump Desktop sau Splashtop 2 Remote Desktop, care au la baza un sistem ce se instaleaza pe desktop si telefon si permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Cele trei aplicatii se regasesc atat pe iOS, cat si pe Android.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca atata timp cat telefonul nu are cartela SIM sau este inchis, acesta nu va putea fi localizat. Totusi, stim ca un telefon, mai ales in era noastra, este folosit pentru a accesa datele mobile,  de cele mai multe ori prin Wi-Fi, asa ca, in cele din urma, informatiile pot fi sterse sau blocate.

Leave a Reply

Back to top button