Internet MobileiPadMOBILE TIPS

Cum dezactivam / activam codul PIN pentru cartela SIM din iPad Pro, iPad Mini, iPad Air LTE / 4G

Aparent este destul de simplu, dar am intalnit multe peroane carora dezactivarea PIN-ului (Personal Identification Number) unui SIM de pe iPad le da batai de cap.

Pentru iPhone, dezactivarea este ceva mai intuitiva din meniu. Fiind disponibila optiunea Phone. Pe iPad lucrurile stau putin altfel, deoarece iPad nu are aceasta optiunea in meniul Settings. De pe iPad nu se pot efectua apeluri telefonice GSM, chiar daca in acesta aveti un SIM ce suporta LTE / 4G si GSM.

Dezactivarea codului PIN a unei cartele SIM, pe iPad (valabil pe toate modele – iPad Air, iPad Mini, iPad Pro)

De fiecare data cand repornim iPad sau cand reintroducem un SIM ce are setat un cod PIN, acesta este cerut imediat dupa autentificarea si deblocarea device-ului.

Recomandat este sa tineti activat acest cod, care ar putea impiedica folosirea neautorizata a abonamentului sau a cartelei prepay in cazul pierderii sau furtului device-ului. Daca totusi nu doriti sa mentineti acest cod activ, il puteti dezactiva urmand cativa pasi simplii:

1. Mergem in meniul Settings ?  Cellular Data ?  Cellular Data Options.

2. In meniul “Cellular Data Options”, ultima optiune in partea jos este cea care ne ajuta sa dezactivam codul PIN pentru cartela SIM din iPad.

3. Sub optiunea “SIM PIN” avem optiunile de dezactivare / activare PIN sau de schimbare cod PIN pentru cartela SIM din iPad.

Pentru a face o modificare aici, este necesar cunoasteti codul PIN al cartelei SIM. In cazul in care nu aveti acest cod PIN, recuperarea lui se poate face folosind codul PUK. Cod de deblocare cartela SIM.

 

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button