iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPadiPhoneMobile AppsWhat's New

Clips, o aplicatie iOS care va permite sa lucrati cu bloc de text sau imagini

Cele mai multe sisteme de operare desktop au o memorie Clipboard limitata, iar acest lucru este valabil si pentru platformele software pentru telefoane sau tablete. Daca aceasta lipsa a PC-urilor este compensata partial de modul de lucru rapid cu tastatura si mouse, iOS nu are aceasta posibilitate, iar o aplicatie speciala precum Clips ofera o mana de ajutor atunci cand trebuie sa lucrati cu un numar mai mare de blocuri de text sau imagini.

clips1

Aplicatia Clips este un manager pentru memoria Clipboard a sistemului de operare iOS, aceasta permitand captura mai multor blocuri de continut, salvarea acestora si inserarea intr-o maniera facila in locul dorit. Alaturi de vizibila imbunatatire a optiunii de captura din iOS, care este limitata la un singur element la un moment dat, aplicatia ofera si alte optiuni folositoare care aduc un plus de viteza in momentul in care comutati frecvent intre aplicatii si manevrati mai multe tipuri de continut simultan.

Clips poate prelua continut din cadrul oricarei aplicatii care include functia de copiere standard din iOS sau care reda un meniu pentru extensiile Activities. In primul caz, utilizatorul poate copia text sau imagini atunci cand aplicatia ofera aceasta posibilitate, iar in cel de al doilea caz, acesta este limitat la modul in care programatorul a gandit aplicatia si modul de prezentare al continutului.

clips2

Tinand cont de aplicatia sursa, utilizatorul se va lovi de anumite limitari, dar acest lucru este valabil oricum si daca se utilizeaza functiile de copiere native ale platformei Apple. Aplicatia intercepteaza cu succes si capturile de ecran realizate cu combinatia Power – Home.

Aplicatia Clips se mentine rezidenta in memorie si intercepteaza toate datele copiate. In cazul in care folositi iOS 8, aplicatia ofera un widget care va simplifica regasirea si folosirea informatiilor copiate. Odata ajunsa in memoria Clipboard a aplicatiei, informatia poate fi vizualizata, iar daca utilizatorul stie ca va avea nevoie de ea frecvent, poate fi si salvata. Atunci cand o informatie salvata devine inutila, aceasta poate fi stearsa.

clips3

Continutul copiat si pastrat in memorie de Clips poate fi preluat in diverse moduri. In functie de tipul acestuia, utilizatorul poate prelua doar text, text cu adresa Web originala, text cu titluri sau toate la un loc. In ceea ce priveste imaginile, singura optiune disponibila este doar simpla lipire. Toate aceste actiuni pot fi efectuate din cadrul widget-ului aferent printr-o simpla atingere, din cadrul aplicatiei propriu-zise sau cu ajutorul unei tastaturi aditionale care trebuie activata in prealabil.

Daca utilizatorul alege sa deschida bucata de continut copiata in aplicatie, acesta va avea la dispozitie si alte optiuni suplimentare, cum ar fi deschiderea in cadrul altei aplicatii, schimbarea textului scris cu majuscule in minuscule sau salvarea imaginilor in Camera Roll.

clips4

Clips s-a dovedit extrem de folositoare atunci cand am vrut sa comasez text din surse multiple fara a apela la un editor de text sau atunci cand am avut nevoie sa inserez frecvent aceeasi informatie in mai multe fisiere. Produsul este gratuit si nu este poluat de spatii publicitare, dar daca doriti sa stocati mai mult de cinci elemente in memoria Clipboard sau doriti sa sincronizati informatiile cu un alt terminal iOS care utilizeaza acelasi cont Apple, va trebui sa activati optiunea Pro contra sumei de 1,99 €.

Aplicatia este disponibila in App Store si este compatibila cu telefoanele iPhone si cu tabletele iPad.

Leave a Reply

Back to top button