iOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMobile AppsMOBILE TIPS

Ce este si cum utilizam aplicatia Wallet pentru Apple Pay – MasterCard si Visa in portofelul Virtual

Aplicatia Wallet este un portofel virtual, si a fost lansata de Apple odata cu sistemul de operare iOS 8. Nu este chiar o noutate pentru utilizatorii de iPhone sau de iPad. Wallet este o redesenare si o dezvoltare a vechii aplicatii Passbook a Apple.
Sa puteti utiliza aceasta aplicatie, trebuie sa aveti un iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone SE, iPod Touch sau un model mai nou, cu o versiune de iOS mai noua de iOS 8.
Instalata by default pe sistemele iOS de pe iPhone si iPad, Wallet este o aplicatie in care utilizatorul poate pastra intr-un singur loc carti de credit (Visa, Mastercard), carti de debit (Visa, Mastercard, MIMG_0581aestro), card de salariu, bilete de avion sau de cinema, cupoane si carduri de reduceri la diverse magazine. Cam tot ce are dimensunea unui card in portofel, este acceptat si in aplicatia Wallet pentru iPhone si iPad.

Toate datele cardurilor si ale biletelor scanate si introduse in aplicatia Wallet, vor fi pastrate intr-un loc exterm de securizat (practic imposibil sa le acceseze cineva in caz ca pierdeti sau va este furat iPhone). Utilizatorul va avea acces la aceste date si poate face cumparaturi din aplicatia Wallet prin doar cateva atingeri ale screen-ului iPhone sau iPad, utilizand parola de iCloud sau Touch ID.

Inainte de a fi functionala, in aplicatia Wallet trebuie sa adaugam biletele, tichetele si cardurile bancare, apoi sa indeplinim cateva conditii.

Cum putem adauga carduri bancare, bilete de avion, bilete de cnema, cupoane de reduceri sau carduri cu promotii in aplicatia Wallet

Avem la dispozitie mai multe metode. Prima ar fi sa adaugam direct, deschizand aplicatia Wallet si sa introducem codurile biletelor sau ale cardurilor. Cu toate datele de indetificare, pentru a fi valide.
Aceste carduri se mai pot adauga si prin intermediul altor aplicxatii care accepta Wallet, direct din Mail sau din Messages, transfer de carduri sau bilete prin AirDrop, prin scanarea codurilor de bare de pe bilete sau prin adaugarea manuala de pe Mac OS X, pentru utilizatorii de Mac.

add-to-apple-wallet-logo

In general, toate biletele, tichetele cadou sau carduri de reduceri care accepta Wallet, au optiunea de adaugare in aplicatie a acestora. Daca aceasta optiune nu exista, contactati emitentul respectivului card, pentru a va asigura ca accepta platile sau introducerea de tichete in aplicatia Wallet.

iphone6-ios9-apple-pay-purchase-pay-touch-idUnde si cum putem folosi portofelul virtual Wallet

Wallet foloseste serviciile de locatie. Astfel ca daca sunteti in aeroport si aveti biletul de avion adaugat in Wallet, pe screen-ul iPhone o sa primiti o notificare pentru a deschide biletul de avion din aplicatie si sa faceti check-in printr-o simpla scanare.
Daca aceasta informare nu apare, asigurati-va ca sunt active serviciile de locatie (Location Services), ca notificarile pe Lock Screen sunt active pentru aplicatia Wallet sau ca, comerciantul accepta aceasta aplicatie.
In cazul in care aveti un card de debit, card de credit sau card de cumparaturi, care functioneaza cu Apple Pay, deschideti aplicatia Wallet apasand de doua ori repede pe butonul principal al iPhone. Scanati codul de bare sau codul QR si plata se va face automat de pe unul din cardurile bancare adaugate de dvs in aplicatie. Puteti seta un card default pe care sa-l folositi la cumparaturile cu aplicatia Wallet sau puteti alege oricare card adaugat in aplicatie.

Tot cu Wallet puteti face si cumparaturi online, din magazinele virtuale care accepta plati prin Apple Pay sau Wallet.
Se pot face cumparaturi si din aplicatiile care au mentiunea “Buy with Apple Pay“.

Care carduri de debit, carduri de credit sau carduri de cumparaturi sunt acceptate in Apple Pay / Wallet.

Momentan este un numar restrans de banci care accepta platile prin Apple Pay si adaugarea carduIMG_1622rilor in aplicatia Wallet. Din Romania, de exemplu, nu este nici o banca care sa accepte acest serviciu. Daca scanati un card cu aplicatia Wallet, pentru a-l adauga, o sa fiti intampinati de mesajul: Your Issuer Does Not Yet Offer Support for This Card.

 

Asta inseamna ca trebuie sa aveti un card din Statele Unite, Marea Britanie (UK), Australia, Canada, Singapore sau China. Din aceste tari sunt banci care accepta adaugarea si utilizarea cardurilor in Apple Pay. Lista cu bancile care accepta se actualizeaza frecvent si sunt mereu adaugate noi banci si noi state. Foarte posibil ca in curand sa apara si Romania in aceasta lista. https://support.apple.com/en-ca/HT204916 Aici gasiti lista completa a bancilor din fiecare tara care accepta Apple Pay.

Tags

2 Comments

  1. Buna ziua. Cum pun in functune aplicatia Wallet? in momentul cand deschid aplicatia imi apare doua mesaje “Scanati un cod” si “Gasiti aplicatia pt. Wallet” si imi da o lista de 12 aplicatii daca dau pe “Gasiti aplicatia pt. Wallet” Va multumesc

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
ung dung visa, mastercard trên android, SGH-F480 WWW.SAMSUNGMOBLE.COM ARABA OYUNLARI NDR, fungsi dari aplikasi BB wallet , manfaat aplikasi walet, aplikasi wallet.com, cara menonaktifkan .com.walet, تحميل تطبيق تلفون s5222R, apa itu pdam pada ios, apa itu app wallet di iphone, aplikasi walet untuk apa, aplikasi wallet, fungsi aplikasi wallet, samsung telefona oyun indir, guna wallet iphone, com.master.wallet là gì, wallet la gi, ung dung wallet tren iphone la gi, aplikasi com.master.wallet, fungsi wallet di iphone, cách dùng wallet trên iphone,
Back to top button
Close