Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsWhat's New

Ce este nou in Android Ice Cream Sandwich 4.0

Au trecut deja doua saptamani de cand Google a lansat noua versiune de Android, si anume Ice Cream Sandwich, odata cu noul telefon Samsung, Nexus Prime. Pentru cei care nu au avut timp sau posibilitatea sa se informeze in legatura cu noutatile aduse de Android ICS, vi le vom prezenta pe cele mai importante dintre acestea in randurile urmatoare.

Primul lucru vizibil la Ice Cream Sandwich este noua interfata grafica (UI) multi-tasking, asemanatoare cu cea Android 3.0 Honeycomb, insa mult mai prietenoasa cu utilizatorii. Aceasta are ROBOTO integrat, un font creat special pentru aceasta versiune Android, un stil vizual ce aduce cu cel al revistelor online si multe animatii subtile, menite sa faca interfata mult mai placuta privirii.

ics-home

In plus, inlocuieste obisnuitele butoane ale telefoanelor Android cu butoane virtuale care se rotesc odata cu telefonul sau se auto-ascund atunci cand sunt vizualizate videoclipuri. O alta diferenta fata de sistemele Android anterioare este faptul ca in ICS aplicatiile pot fi dezinstalate sau oprite direct din interfata grafica.

Notificatiile au fost de asemenea reinventate, aceste fiind de acum accesibile direct din lock-screen, iar utilizatorii au optiunea de a sterge idividual dintre acestea, cu un simplu gest (swipe).

ics-lock-camera

Tastatura a primit si ea o haina noua si a fost imbunatatita in ceea ce priveste sugerarea cuvintelor pentru a imbunatati modul de tastare al userilor.

Noul web browser permite navigarea cu tab-uri si vine la pachet cu optiunea de schimbare a user agent-ului. Utilizatorii pot sincroniza bookmarkurile din Chrome cu browserul sistemului mobil si pot salva pagini web pentru a le putea citi offline.

Ice Cream Sandwich vine la pachet si cu Foldere si widget-uri customizabile (resizable), widget-uri pentru GMail, un nou launcher, Face recognition (posibilitatea de a debloca telefonul prin detectarea fetei utilizatorului), o functionalitate Copy&Paste imbunatatita, aplicatii Google cu noi caracteristici si UI modificate.

ics-face-unlock

Noul lock-screen al ICS permite acces instant la camera, aceasta fiind imbunatatita cu touch-focus, detectarea fetelor, mod panorama, zoom in timpul inregistrarii/filmarii, focus continuu si un meniu pentru sharing imbunatatit.

ics-camera

De asemenea, aplicatia Gallery a fost reinventata: noua interfata grafica, asemanatoare cu a revistelor online, si noi featureuri pentru editare foto si video, accesibile direct din aplicatie.

ics-gallery-edit

Contacts app a fost re-denumita People app si a primit un upgrade la UI. Aplicatia afiseaza acum toate informatiile relevante despre contacte, inclusiv updateuri si poze de pe retelele sociale ale acestora.

ics-contact-connect

Android 4.0 introduce noul Android Beam, care permite utilizatorilor sa share-uiasca informatii intre diferite telefoane Android prin intermediul NFC (Near Field Communication).

Pentru dezvoltarea de aplicatii (developement), Android Ice Cream Sandwich vine la pachet cu cateva API-uri pentru developeri, acestia putand beneficia si de noul SDK, facut disponibil pentru download.

Tags

One Comment

  1. Je viens de mettre à jour la version ICS 4.0 et je ne vois aucuns changement dans la galerie ou l’appareil photo. ca ne ressemble à aucunement les captures d’ecran ci dessus et ca reste comme la version Gingerbread… aucuns changements. Sinon oui quelques changements dans la version ICS mais sincèrement pas mirobolant. J’ai tellement attendu cette version que en fait ben 5mns j’avais deja fait le tour de la mise à jour…

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
แอนรอยไอยครีม, stil pisave na android, Backstab Clone of Assassin’s Creed download android, android 4.0 ice cream sandwich do pobrania, โหลดโปรแกรมแอนดอยร์ไอสครีมแซนวิสฟรี, nokıa n8e android sandwich indir, donllot permainan ce oce/, telecharger cream sandwich, تحميل لعبة أيس كريم لهاتفي, opera mini za telefone koji nisu androidi download, แอนดรอยไอศครีม แซนวิช kitkai,
Back to top button
Close