Mobile AppsWhat's New

Browser-ul Edge de pe Windows 10 Mobile va fi privat de extensii

Se stie faptul ca platforma Windows 10 Mobile nu mai este o prioritate pentru Microsoft si utilizatorii sistemului de operare mobil incep sa primeasca un numar din ce in ce mai mic de functii noi. Dupa ce au fost anulate planurile pentru Messaging Everywhere, care au fost transferate in aplicatia Skype, browser-ul Edge de pe Windows 10 Mobile va fi privat de suportul pentru extensii.

Cu toate ca Microsoft nu a anuntat suportul pentru extensii pe telefoanele mobile, toate documentele si materialele oficiale referitoare la browser-ul Edge sugerau ca aceasta functionalitate va fi disponibila pe toate platformele. Microsoft Edge este o aplicatie Universal Windows Platform, care ruleaza similar, indiferent de tipul dispozitivului (laptop, tableta, consola de jocuri sau smartphone). Extensiile nu ajung pe Windows 10 Mobile fie din cauza unei limitari hardware, procesoarele mobile fiind prea putin performante pentru a rula si astfel de software alaturi de browser, fie din cauza costurilor prea mari de implementare pentru un public in scadere.

Microsoft a scos din materialele site-ului oficial orice referinta la Windows 10 Mobile in raport cu extensiile pentru browser, fara sa specifice un motiv precis. Acest lucru inseamna ca nici in modul Continuum, unde ar fi putut oferi o experienta de folosire mai apropiata de cea de pe un PC, browser-ul Edge pentru Windows 10 Mobile, extensiile nu isi vor face aparitia.

In prezent, doar varianta de Edge disponibila in versiunea Public Preview a lui Windows 10 poate utiliza extensii, deci nici pe PC nu sunt inca disponibile in mod oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button