Android @GoogleПриложения за AndroidМобилен интернетMicrosoft @MobileКакво ново

Софтуер за защита на Android, разработен от Microsoft

Microsoft Defender ATP pentru Android - Securitate sportita a device-urilor mobile

In ultima perioada Microsoft a dezvoltat si imbunatatit multe solutii de securitate, atat pentru Windows cat si pentru suita de business, Office 365 (Microsoft 365).
Dezvoltarea accelerata a solutiilor de securitate vine si pe fondul pandemiei care a facut ca tot mai multi angajari sa lucreze de acasa, astfel ne mai fiind protejati in totalitate de infrastructura IT a companiei.

Microsoft a extins recent gama serviciilor de securitate Defender Advanced Threat Protection, cu lansarea in versiunea “preview” a Microsoft Defender ATP pentru telefoanele mobile si tabletele cu Android.

Sunt foarte multe motive pentru care am putea spune ca pe Android este nevoie de un plus de securitate, mai ales in aceste zile in care smartphone si tableta sunt utilizate pentru munca la distanta, iar cei mai importati vectori pentru phishing sunt e-mail-ul si sistemele de chat. Aceste mesaje sunt foarte greu de detectat si blocat in timp real de administratorii de sisteme IT, iar riscul ca un utilizator sa deschida un fisier virusat inainte ca acesta sa fie verificat, este foarte mare.

In general, sistemele de operare au o securitate buna la nivel de hardware, insa o problema foarte mare, este neglijenta umana. Aici intra in joc Defender ATP si platforma Microsoft 365 Security, care are scopul de a scana si detecta mesajele de tip phishing, fisierele malware si link-urile rau intentionate, inainte ca acestea sa fie vizualizate sau deschise de utilizator.

Defender ATP за Android este conceput sa previna riscurile de infectare a device-urilor mobile si in acelasi timp sa se integreze discret in sistemul de operare al utilizatorului, fara a-i ingradi libertatea de utilizare a device-ului. Multi utilizatori folosesc pentru e-mail si mesagerie device-uri personale in interes de serviciu, iar daca o solutie de securitate propusa de companie va limita accesul al resursele device-ului, ar putea fi un inconvenient pentru utilizator.

Defender ATP este lansat recent de Microsoft si este disponibil utilizatorilor care au abonament Microsoft 365 si au setat sa primeasca programe / aplicatii “beta” in Defender Security Center. Aplicatia antivirus pentru Android nu se gaseste momentan in Google Play Store.
Imediat ce va fi lansata in versiune finala, aceasta va fi disponibila pentru toti utilizatorii de Android, cu licente valide Windows 10 E5 sau A5, Microsoft 365 E5 sau A5, Microsoft 365 E5 Security.

Nu uitati ca cea mai buna protectie antivirus pentru Android este prudenta dvs. ca utilizator. Este foarte important sa va asigurati ca mesajele care contin fisiere, link-uri catre pagini web si documente care va solicita date sensibile, vin din parte unor surse sigure.

стелт

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Бутон за връщане в началото