FacebookМобилни приложенияКакво ново

Милиони акаунти в WhatsApp ще бъдат ИЗТРИТИ, ако потребителите не приемат новите Правила и условия

Partajarea datelor confidentiale din WhatsApp catre Facebook, va fi obligatorie!

In curand, aplicatia / serviciul WhatsApp isi va schimba una dintre caracteristicile fundamentale. Confidentialitatea datelor utilizatorilor sai.
De-a lungul existentei WhatsApp, aceasta caracteristica a facut ca doua miliarde de utilizatori din intreaga lume sa aleaga serviciul WhatsApp ca mijloc de comunicare atat personal cat si business.

La inceputul anului 2014, compania Facebook a cumparat aplicatia WhatsApp pentru suma de 19 miliarde de dolari. La acea vreme, se dadeau asigurari ca toate datele utilizatorilor vor ramane la fel de confidentiale si nu se va face nici o legatura intre serviciul WhatsApp si alte servicii ale companiei Facebook.
Aceasta promisiune nu a tinut decat 2 ani. In 2016, WhatsApp incepea deja sa partajeze date cu Facebook. Se spunea la acea vreme, ca noua schimbare nu este decat sa asigure servicii mai bune si mai sigure pentru utilizatori. In comunicatul din 2016, se spunea ca partajarea datelor cu Facebook are menirea de a combate spam-ul pe WhatsApp, iar partajarea numarului de telefon din WhatsApp cu reteaua de socializare Facebook, va ajuta utilizatorii sa-si gaseasca mai repede prietenii, sa ofere o interactiune mai buna si bineinteles, sa afiseze reclame mai relevante.
In 2016, partajarea datelor din WhatsApp cu Facebook era o optiune pe care utilizatorii o puteau refuza.

Anul acesta, WhatApp si-a actualizat “Termenii si Conditiile” de utlizare si forteaza toti utilizatorii sa partajeze datele din WhatsApp cu Facebook, refuzul acestei partajari oferind ca alternativa stergerea contului de WhatsApp.

Modificarile viitoarei politici de confidentialitate a aplicatiei de mesagerie WhatsApp elimina optiunea de renuntare, iar utilizatorilor le sunt oferite instructiuni despre cum isi pot sterge contul de WhatsApp.
Momentan exista doar posibilitatea de inchidetii a notificarii, insa incepand cu 8 februarie 2021, renuntarea la partajarea datelor va face imposibila utilizarea aplicatiei WhatsApp.

Ce se va intampla cu datele dvs. daca alegeti ca acestea sa fie partajate cu aplicatia Facebook

In primul rand, numarul de telefon va fi partajat cu reteaua de socializare Facebook. Spune compania, ca in acest fel va ajuta sa va gasiti mai repede prietenii, pe baza numarului de telefon. Daca nu aveti un cont de Facebook da folositi WhatsApp, datele tot vor fi partajate. Pe langa numarul de telefon, se vor mai partaja timpul de utilizare al aplicatiei, interactiunile cu alte contacte, adresa de IP si alte informatii confidentiale, toate cu scopul de va oferi reclame personalizate pe reteaua Facebook si retelele partenere. Cu alte cuvinte, toate datele personale din WhatsApp vor fi partajate cu reteaua Facebook.

Sistemul de criptare end-to-end al mesajelor text, apeluri voce si video nu vor putea fi utilizate de Facebook in scopuri publicitare. Cel putin deocamdata sau nu transparent.

Problema majora pentru compania Facebook va fi in Europa si cu utilizatorii Apple. Legislatia europeana este foarte severa in ceea ce priveste confidentialitatea datelor utilizator, iar Apple pune accent foarte mare pe discretie si transparenta datelor stocate.

Vom vedea exact care va fi impactul acestei modificari de conditii de utilizare a aplicatiei WhatsApp. Un lucru este cert. Increderea utilizatorilor in aplicatia WhatsApp a scazut foarte mult odata cu interactiunea Facebook.

стелт

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Бутон за връщане в началото