iOS @AppleiOS NewsiPhoneWhat's New

Au aparut primele dovezi ca jailbreak-ul pentru iOS 7.1/iOS 7.1.1 este posibil

Atunci cand a fost lansat, update-ul iOS 7.1 a inchis toate exploit-urile prin care era posibil jailbreak-ul pentru iOS 7 (ultima versiune compatibila cu tool-ul evasi0n7 fiind iOS 7.0.6). Astfel, desi iOS 7.1 (si apoi iOS 7.1.1) a venit la pachet cu fix-uri pentru diverse bug-uri de sistem si feature-uri noi sau imbunatatite, utilizatorii care doreau sa beneficieze in continuare de jailbreak la dispozitivele iOS trebuiau sa evite aceste update-uri de sistem.

In urma cu cateva zile insa, doi hackeri destul de cunoscuti au postat imagini si informatii despre un jailbreak (untethered – care nu necesita ajutorul unui PC pentru bootare) pentru iOS 7.1/iOS 7.1.1. Primul dintre acestia, i0n1c, a publicat pe Twitter o fotografie cu un dispozitiv iPhone 5C cu iOS 7.1.1 si cu jailbreak facut (in poza se distinge clar versiunea sistemului de operare si aplicatia Cydia deschisa). In plus, acesta a afirmat ca jailbreak-ul pentru iOS 7.1.1 se bazeaza pe un bug de kernel, si nu pe exploit-uri asemanatoare cu cele care faceau posibil jailbreak-ul cu tool-ul evasi0n.

iphone-5c-ios-7-1-1-jailbreak-1

Al doilea hacker, winocm a postat un videoclip de 5 minute care prezinta jailbreak-ul pe un dispozitiv iPhone 4 care ruleaza iOS 7.1.1, acesta adaugand faptul ca aceasta metoda de jailbreak ar putea fi compatibila si cu alte dispozitive iOS daca utilizatorii isi vor asuma riscul (si efortul) sa incerce testarea ei.

Desi acum se stie sigur ca exista exploituri si in iOS 7.1/7.1.1 care permit jailbreak-ul dispozitivelor iOS, este putin probabil ca cei doi care au postat informatiile despre acestea vor lansa un tool de jailbreak pentru public, mai ales ca i0n1c si-a exprimat dese ori antipatia fata de comunitatea jailbreak, iar winocm a confirmat ca planurile sale il includ si pe acela de incepe o perioada de practica la Apple. In plus se asteapta ca Apple sa anunte iOS 8 in cadrul evenimentului WWDC care se va tine la inceputul lunii iunie (peste mai putin de 2 saptamani), iar jailbreak-ul va fi amanat probabil pentru noul sistem de operare.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
http://gallery.mobile9.com/c/nokia-c2-02-softwares_3576/1/?fi=53,
Back to top button
Close