تطبيقات الموبايلما هو الجديد

TikTok تسوق للعناصر من منشورات الفيديو

TikTok Shop pentru articolele din postările video, este următorul pas pe care compania chineză îl face în extinderea vânzărilor de produse direct din aplicație.

TikTok experimentează cu o caracteristică care are capacitatea de a face articolele din postările video disponibile pentru cumpărare. Această mișcare face parte din planurile companiei de a transforma TikTok Shop într-o afacere de comerț electronic de miliarde de dolari în Statele Unite. TikTok a confirmat că această caracteristică este în prezent în teste limitate, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Noua caracteristică de test identifică automat articolele din videoclipuri și îi îndrumă pe utilizatori să “găsească articole similare pe TikTok Shop”. În trecut, doar influencerii și mărcile aprobate aveau capacitatea de a eticheta produsele. Noua caracteristică ar aduce linkuri de comerț electronic în mai multe videoclipuri de pe aplicație.

Știrea vine în contextul în care Bloomberg raportase în urmă cu câteva săptămâni că TikTok își propune să își mărească de zece ori dimensiunea afacerii sale TikTok Shop în SUA, până la 17,5 miliarde de dolari în acest an. Cu acest obiectiv, TikTok nu ar urmări doar să concureze cu Amazon, ci și cu alte companii deținute de chinezi, precum Temu și Shein, care au devenit populare în SUA. Dar TikTok are ceva ce aceste alte companii nu au, și anume o rețea socială extrem de populară care are potențialul de a ajunge la milioane de cumpărători.

Related: TikTok محظور في عدة مناطق ودول حول العالم

În timpul sezonului Black Friday și Cyber Monday în noiembrie, mai mult de 5 milioane de clienți noi din SUA au cumpărat ceva prin intermediul TikTok Shop. Pentru context, aplicația de social media are în prezent aproximativ 150 de milioane de utilizatori în SUA.

TikTok تسوق للعناصر من منشورات الفيديو

TikTok Shop, lansat oficial în SUA în septembrie 2023, le permite creatorilor să eticheteze produse pentru a permite utilizatorilor să cumpere produse din videoclipuri în flux și videoclipuri live. Noua caracteristică ar aduce linkuri TikTok Shop către conținutul obișnuit de pe aplicație, ceea ce s-ar putea să nu fie o schimbare binevenită pentru unii.

TikTok تسوق للعناصر من منشورات الفيديو
TikTok تسوق للعناصر من منشورات الفيديو

Datele noi dezvăluie că creșterea TikTok-ului a început să încetinească, ridicând întrebarea dacă eforturile de comerț electronic ale TikTok Shop ar putea fi de vină. În 2022, numărul utilizatorilor activi lunar ai TikTok-ului a crescut în medie cu 12% anual pe trimestru, dar acest cifre a scăzut la 3% anual pe trimestru în 2023. Încetinirea vine după lansarea TikTok Shop în SUA.

Oamenii au dezbătut online dacă TikTok Shop a “distrus” aplicația, unii lamentând faptul că TikTok Shop transforma aplicația într-un “deșert plin de reclame”.

În plus față de aducerea linkurilor TikTok Shop în mai multe videoclipuri de pe platformă, TikTok explorează și alte modalități de a-și stimula afacerea de comerț electronic. Informațiile au raportat astăzi că TikTok planifică să deschidă studiouri în Los Angeles unde creatorii pot transmite în direct și vinde produse. Creatorii înregistrează în prezent videoclipuri promoționale la propriile lor echipamente acasă, dar unii dintre ei vor avea în curând opțiunea de a filma și transmite conținut din studiouri operate de TikTok.

خلسة

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. تم وضع علامة على الحقول المطلوبة *

زر الذهاب إلى الأعلى