iOS @AppleWhat's New

Apple Watch, primul ceas inteligent marca Apple

Unul dintre anunturile oarecum surprinzatoare facut de Apple in cadrul evenimentului de lansare al noilor dispozitive iPhone 6 si iPhone 6 Plus a fost si prezentarea primului smartwatch al companiei, si anume Apple Watch. Desi de luni bune se zvonea ca Apple ar fi lucrat la un ceas inteligent, niciun leak despre presupusul iWatch nu a confirmat zvonurile respective, Apple reusind sa pastreze acest lucru complet secret pana in ziua prezentarii.

apple-watch

Designul Apple Watch este asemanator cu cel al noilor terminale iPhone 6, ceasul avand margini curbate iar sticla protectoare avand marginile rotunjite. Partea dinspre interior a carcasei ascunde un sistem de incarcare wireless cu led-uri si detectori photo pentru masurarea pulsului.

apple-watch-back

Display-ul Retina al dispozitivului este creat dintr-un singur cristal de safir si prezinta calitati flexibile, acesta fiind capabil sa simta nu doar atingerea, ci si presiunea. Navigarea pe ecran insa va fi posibila nu doar prin touch, ci si prin intermediul unei rotite (Digital Crown) disponibila pe marginea dreapta a ceasului, aceasta putand fi folosita atat pentru scrolling, cat si pentru atingere (un simplu tap pe rotita afiseaza lista de aplicatii disponibile).

apple-watch-crown

In ceea ce priveste componenta hardware a ceasului, aceasta a fost descrisa de catre Apple ca fiind un sistem miniaturizat asemanator cu cel al unui computer, implementat intr-un singur chip, fara a da insa mai multe detalii despre specificatii. Apple Watch include insa cateva feature-uri interesante, cum ar fi modul de pornire al acestuia prin simplul gest de ridicare a incheieturii mainii, si posibilitatea utilizatorilor de a transfera rapid intre dispozitive schite, vibratii si chiar si propriul puls.

applewatch-pulses

Optiunile de customizare ale Apple Watch sunt disponibile inclusiv pentru curea, ceasul venind la pachet cu o selectie de curele din metal, piele sau plastic (cele din piele si plastic fiind disponibile intr-o varietate extensiva de culori).

apple-watch-faces

Apple Watch va fi compatibil doar cu terminalele iPhone din generatiile 5 si 6,si va fi disponibil pe piata abia de anul viitor, acesta urmand sa fie lansat in trei versiuni: Apple Watch, cu corp din otel inoxidabil, Apple Watch Sport, cu corp usor din aluminiu, si Apple Watch Edition, cu corp din aur de 18 carate. De asemenea, ceasul va fi disponibil si in doua marimi, una de 38 mm si una de 42 mm, iar preturile acestuia nu vor fi deloc accesibile, cel de inceput fiind undeva la 350$.

Tags

Leave a Reply

Back to top button
Close