Android @GoogleAndroid AppsAndroid GamesMobile AppsSYMBIAN APPSWhat's New

Android versus Symbian

Android versus Symbian! Un subiect de interes care a starnit multe controverse! Exista multe diferente intre cele doua sisteme de operare, dar o analiza detaliata ne poate ajuta sa descoperim care dintre cele doua este in castig de cauza. Daca este sa ne ghidam dupa data aparitiei, Android-ul este un sistem de operare mult mai tanar decat Symbian. Totusi, trebuie sa mentionam ca acest lucru nu este echivalent cu faptul ca este si mult mai performant.

Trecerea de la Symbian la Android a fost semnificativa. In primul rand, sa luam in calcul functia de up-grade a dispozitivelor Android. Daca detii un smartphone cu sistem de operare Symbian, atunci trebuie sa stii ca acesta nu poate fi actualizat. Ce inseamna acest lucru? In cazul in care o persoana doreste sa faca o actualizare de la S60v3 la S60v5, aceasta nu poate fi efectuata, in schimb, un dispozitiv Android poate realiza un up-grade de la 1.6 la 2.1.

In ceea ce priveste designul, intr-adevar, Android-ul este mult mai eficient decat platforma Symbian OS. Dispozitivele Android au un aspect atractiv si o derulare ademenitoare a optiunilor, in timp ce, Symbian ofera o infatisare de foldere a meniului, interfetei video si a agendei telefonice. Deci, din acest punct de vedere, Android-ul este castigator.

android-symbian

Durata acumulatorului este un alt aspect pe care trebuie sa il luam in considerare. Symbian a fost proiectat pentru consumul redus de energie, astfel incat dispozitivele sale consuma mult mai greu bateria decat omologul sau Android. Trebuie sa mentionam faptul ca acest consum de energie este marit in cazul Android-ului pentru ca, desi dispozitivul poate fi inactiv, aplicatiile raman deschise in background. Alaturi de acest aspect, se mai adauga si conectarea automata la datele de internet.

Pe de alta parte, haideti sa vorbim si despre intimitate si date private! Aici castigatorul este Symbian care nu necesita date personale, cum ar fi contul de email pentru a utiliza magazinul Nokia OVI, asa cum se intampla in cazul Android-ului. Totusi, dispozitivele Symbian pierd lupta in ceea ce priveste procesoarele. Cu o frecventa de pana la 1 GHz, telefoanele Android au o rezolutie mult mai performanta.

Aplicatiile disponibile utilizatorilor Android sunt mult mai “cool” si variate decat aplicatiile Symbian, deoarece deriva direct de la Google.com, prin intermediul butonului PLAY. Aplicatiile Symbian sunt oferite de magazinul OVI. Varietatea mare a cererilor Google.com a ademenit milioane de oameni si sunt superioare în multe feluri. Deci, este destul de evident ca exista multe aspecte care fac diferenta intre cele doua sisteme de operare, Android si Symbian, fiind necesara o evaluare stricta inainte de a achizitionarea unui telefon.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
تحديث تطبيق الانترنت للسيمبيان, Aplicatii nokia s60, Alpikasi senter u5i, موقع تنزيل العاب نظام سمبيان, ingyen letölthető játékók nokia x6 telefonra, تنزيل برنامج اوبرا ميني سيمبيان بيل, ingyenes alkalmazások szinbyánra, mis à jour de ovi store nokia s60 v5, billentyuzet temak symbian, برنامج موبايل ون نوكيا بنظام سيمبيان, tai opera 11.1cho n8, baixar grátis aplicação de facebook mais novo para o nokia E71 eseriés, تطبيقات تصفح انترنت للسمبيان, aplicatii certificate nokia e63i, faceebok új verziója telepitése nokia symbian telefonra, telecharger moto pour symbian s60 3rd ed, aplicatii symbian s60, donload cu batai pentru nokia symbian, احدث برامج نوكيا سمبيان بيلي, tai phan mem cho NOKIA E7,
Back to top button
Close