Android @Google

Android Nougat, numele oficial al Android N

S-a tot vorbit in ultima perioada despre noul Android N, dar Google a avut probleme in gasirea unui nume pentru acesta. Compania a hotarat sa lase alegerea in seama comunitatii, oferind un site in care sa se scrie sugestii. Astfel incat, s-a ajuns la un rezultat care poate parea suprinzator pentru unii: Nougat. Anuntul a fost facut prin intermediul unui clip video, care include si dezvaluirea statuii Android din fata sediului Google.

Android 7.0 “N” era cat pe ce sa fie numit Nutella, alaturarea sistemului de operare mobil de un brand celebru dovedindu-se a fi o strategie de succes in trecut, caci se ne gandim la Android 4.4, ultima versiune inainte de schimbarea interfetei cu Material Design, care s-a numit KitKat.

nougat android

Odata cu optarea pentru numele Nougat, se pare ca Google incepe sa limiteze importanta acestor nume de cod. Noul Android Nougat va veni cu schimbari ale modului in care functioneaza multitasking-ul, va optimiza functia Doze, va adauga posibilitatea de a realiza ferestre asemeni sistemelor de operare desktop pentru producatorii de hardware care doresc aceasta capabilitate si va aduce alte cateva elemente noi in interfata pentru a facilita accesul rapid la diverse functii.

Leave a Reply

Back to top button