Android @GoogleWhat's New

Android 5.0 Lollipop va debuta odata cu lansarea Nexus 6 si Nexus 9

Cel mai nou sistem de operare Android, cunoscut de public ca Android L pana in urma cu doua zile (sub acest nume a fost prezentat de Google in cadrul evenimentului Google I/O tinut in vara), a ajuns in sfarsit la versiunea finala si va debuta odata cu lansarea noilor dispozitive Nexus: Nexus 6, Nexus 9 si Nexus Player.

Dintre feature-urile noi disponibile in Android 5.0, cea mai vizibila este noua interfata, numita Material Design. Integrata deja in unele servicii Google, cum ar fi Google+ si Play Store, aceasta include animatii fluide, un design mai simplu si o paleta de culori ceva mai indraznete si solide.

lvskitkat

In plus fata de modificarile de interfata, Android Lollipop vine la pachet si cu peste 5000 de API-uri noi dedicate developerilor de aplicatii, optiuni noi pentru controlul notificatiilor, conturi multiple de utilizator si un nou mod de a mari autonomia bateriei, care poate adauga 90 de minute de utilizare in plus la o incarcare completa (comparativ cu sistemele Android anterioare). De asemenea, utilizatorii Android Lollipop vor beneficia de noua protectie pentru dispozitivele furate, integrata in sistem, care le permite acestora sa blocheze sistemul astfel incat acesta sa nu poata fi resetat (toate aceste feature-uri erau deja disponibile in Android, insa inainte acestea erau implementate de producatorii dispozitivelor mobile care rulau acest sistem de operare; odata cu lansarea Lollipop, Google a decis sa le introduca in varianta de baza a sistemului).

Conform anuntului facut de Google, Android 5.0 Lollipop va fi disponibil in curand (incepand cu data de 3 noiembrie), sub forma de update, si pe smartphone-urile Google Edition sau pe dispozitivele mobile din seria Nexus (Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 si Nexus 10).

Tags

One Comment

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Lollipop kompatybilność, android lollipop jellemzők, android lollipop samsung release dates, lollipop značajke , xaraktiristika lollipop , installer viber gratuitement dans portabel vodafone,
Back to top button
Close