Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsMOBILE TIPS

Analytix Pro, o aplicatie Google Play pentru administratorii de site-uri

Imi doresc ca acest articol sa fie un tutorial cat se poate de simplu pentru administratorii de site-uri incepatori, care ca si mine, sunt nerabdatori sa vada numarul de vizitatori si cuvintele cheie, de zece ori pe zi daca se poate sau si mai des… :)

Pentru cei care folosesc dispozitive accesorizate cu sistemul de operare Android, Google Play este un real ajutor. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai simple aplicatii care arata statistica site-ului tau, in timp real si fara erori, este Analytix Pro. Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de aceasta aplicatie? Simplu! Intra in Google Play si instaleaza aplicatia, care este cu plata ( nu cred ca acesta este un dezavantaj, tinand cont de faptul ca este o aplicatie clean si rapida cu un pret derizoriu).

analytix pro

Pentru a putea accesa aplicatia, este nevoie de contul Google pe care il folosesti in administrarea site-ului tau. O sa vezi ca site-ul tau va fi conectat automat la adresa de mail utilizata, asa ca…nu vei avea mari batai de cap pentru a trece in etapa urmatoare.

analytix pro

Dupa ce accesezi adresa de mail, vei intra in alta sectiune: WEB!

analytix pro

De aici, mai sunt doar cateva secunde pentru a vedea ce trafic are site-ul tau.

analytix pro

In Dashboard, vei vedea care sunt cele mai populare pagini, tara de unde s-a intrat cel mai mult etc. Vei avea posibilitatea de a opta pentru ce anume iti doresti sa stii: numar de vizitatori, keywords, browser-ul cel mai utilizat, regiunea de unde provin cei mai multi vizitatori.

analytix pro

Sincer, un lucru care mi se pare extrem de semnificativ este sa vad care sunt cele mai cautate pagini si asta te ajuta pentru ca tu vei stii despre ce subiecte ar trebui sa scrii.

analytix pro

Vizitatorii! Poate ca este primul lucru pe care il fac dimineata cand ma trezesc. Sa vad numarul de vizitatori din ziua precedenta. Un lucru care imi place la Analytix Pro este faptul ca imi arata numarul de vizitatori care mi-au accesat site-ul in ultimele zece zile. Asadar, cu ajutorul aplicatiei putem face o statistica a traficului pe zile, ore, saptamana si sezon.

analytix pro

analytix pro

analytix pro

analytix proMai sus, sunt screenshot-uri cu keywords si cu sursa vizitelor. Este foarte important sa vezi ce anume se indexeaza mai bine: textul sau imaginile? Asa vei stii concret pe ce anume sa te axezi.

In concluzie, sa fii administrator de site-uri inseamna nu numai sa scrii si sa ai grija sa “nu iti pice” creatia cand iti este lumea mai draga, ci si sa faci o analiza riguroasa asupra traficului, cuvintelor cheie, sursa vizitelor si indexarea articolelor tale!

Leave a Reply

Back to top button