What's New

Amazon a lansat astazi Fire Phone, un smartphone cu tehnologie 3D

Dupa luni intregi de speculatii, zvonuri si leak-uri online, Amazon a lansat astazi primul smartphone al companiei numit Fire Phone. Dispozitivul vine la pachet cu o tehnologie 3D inovativa, supranumita si perspectiva dinamica, oferita de cei 4 senzori frontali care urmaresc miscarile utilizatorului pentru a pozitiona efecte 3D pe display, acestia fiind dotate si cu lumini infrarosii pentru a permite functionarea telefonului in intuneric. Un alt feature unic al smartphone-ului este aplicatia de scanare vizuala Firefly, care este capabila sa identifice melodii, show-uri TV, filme, arta si alte produse media prin intermediul camerei principale.

amazon-fire-phone

Fire Phone ruleaza un sistem de operare propriu al Amazon, numit Fire OS, acesta semanand destul de mult ca interfata cu cea pentru tabletele Kindle Fire (sistemul ofera insa suport pentru aplicatii Android, care pot fi descarcate de pe Amazon Store). Specificatiile pentru dispozitiv includ un ecran de 4.7 inci cu display HD LCD si rezolutie 1280×720, procesor quad-core Snapdragon 800 de 2.2 GHz cu GPU Adreno 330, 2 GB de RAM, camera principala de 13 megapixeli cu stabilizator de imagine optic si camera frontala de 2.1 megapixeli, memorie interna de 32 GB sau 64 GB si baterie de 2400 mAh. De asemenea, smartphone-ul este capabil de inregistrare video HD (1080p).

Momentan Fire Phone este disponibil exclusiv la AT&T, modelul de 32 GB avand un pret de 200$ pentru un contract de 2 ani, iar modelul de 64 GB un pret de 300$ (pentru aceeasi perioada contractuala).

Leave a Reply

Back to top button