iOS @AppleiOS NewsWhat's New

Alta bresa de securitate in iOS 7 permite pacalirea lock screen-ului

Utilizatorii iOS 7 trebuie sa fie foarte atenti cu dispozitivele din dotare (mai ales pe mana cui ajung acestea), deoarece s-a descoperit alta bresa de securitate care permite accesarea dispozitivului fara a fi necesara introducerea codului de securitate in lock screen.

ios7-lockscreen

Noua bresa a fost facuta publica ieri intr-un videoclip pe YouTube, aceasta fiind foarte simplu de folosit (spre deosebire de alte brese gen, descoperite in trecut). Din fericire, bresa este valabila doar in anumite conditii: trebuie sa aveti un apel pierdut pe dispozitiv, o aplicatie deschisa/activa sub lock screen (adica sa nu fi accesat home screen-ul dispozitivului inainte de a bloca respectivul dispozitiv) si Control Center activat sa poata fi accesat din Lock Screen.

Daca insa aceste conditii sunt indeplinite pe telefonul dvs, lock screen-ul poate fi pacalit foarte usor in felul urmator: treceti dispozitivul pe modul Avion, apoi dati tap pe apelul pierdut. Veti castiga imediat accesul catre aplicatia care ruleaza sub lock screen.

Pentru a evita o situatie in care telefonul dvs sa indeplineasca conditiile de bypass si o terta persoana sa castige accesul la acesta fara a avea nevoie de cod de securitate, aveti grija sa accesati mereu home screen-ul inainte de a bloca dispozitivul, si de asemenea este recomandat sa dezactivati accesarea Control Center din Lock Screen. Cel mai probabil Apple deja lucreaza la un fix penru aceasta problema de securitate a iOS 7, insa pana atnci nu strica sa va luati masuri de siguranta.

Leave a Reply

Back to top button