Android @GoogleLGMobile AppsWhat's New

LG G4, un posibil flagship LG cu Android 5.0 Lollipop

Compania LG a anuntat, la CES 2014, noul dispozitiv LG G Flex 2, dar mai mult ca sigur deja lucreaza la un descendent pentru varful de gama G3. Desi compania nu a discutat in mod oficial despre un posibil G4, dezvoltarea si lansarea acestuia este aproape inevitabila. O serie de imagini scapate pe internet afirma ca acest smartphone exista si ofera cateva informatii despre capabilitatile sale, in stadiul de prototip. Vorbim aici despre screenshot-uri ale surselor sistemului de operare dezvoltat de catre LG pentru noul sau smartphone, care ar putea sa nu fie reale.

Informatiile provin de pe site-ul TechManiacs din Grecia, care pare sa fi ajuns la o varianta timpurie a ROM-ului de Android al LG G4. Acesta este bazat pe suportul Android 5.0 Lollipop si dezvaluie faptul ca vom avea de a face cu un senzor foto de 16 megapixeli, o perfectionare fata de cel de 13 megapixeli folosit pe modelul din prezent, LG G3. De asemenea, rezolutia maxima, la care pot fi captate imaginile de 5312 x 2988 pixeli, denota faptul ca exista un senzor cu raport 16:9, detaliu regasit doar pe cateva telefoane high-end din generatiile recente (Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4, HTC One M8).

LG_G_FLEX_04

Totodata, in ciuda zvonurilor raspandite viral despre problemele de supraincalzire al noului chipset de la Qualcomm, LG nu pare sa se ingrijoreze. Sursele sistemului de operare dezvaluie faptul ca procesorul vizat pentru noul flagship coreean este chiar SoC-ul 810, primul procesor high-end pe 64 de biti din gama Snapdragon. Se pare ca aceasta decizie nu este tocmai o surpriza, acelasi procesor fiind confirmat si pentru noul LG G Flex 2.

Faptul ca LG pare sa aleaga un display de 5,3” cu o rezolutie QHD (2560 x 1440 pixeli) pentru G4 nu este un detaliu deloc surprinzator. G3 a folosit de asemenea un astfel de display cu rezolutie inalta, in defavoarea duratei de utilizare a intregului dispozitiv. Cu putin noroc, compania LG va reusi sa integreze un panou mai eficient din punct de vedere al consumului de energie in noul dispozitiv G4. Cantitatea de RAM sau de spatiu de stocare intern nu sunt inca cunoscute.

Intrucat LG G3 a venit in variante cu 2, respectiv 3 GB memorie RAM, ne-am putea astepta la cel putin atat pentru noul G4. Tinand cont de faptul ca dispune de un procesor cu arhitectura pe 64 de biti, este posibil ca 4 GB sa fie cantitatea ideala de memorie pentru un flagship din 2015. Alti producatori de dispozitive mobile, precum Asus si Xiaomi, deja au anuntat smartphone-uri cu 4 GB RAM, asa ca acest lucru nu ar fi total neobisnuit in momentul anuntului oficial.

Leave a Reply

Back to top button