Home / ANDROID - GOOGLE / Probleme de securitate pentru dispozitivele ce ruleaza Android 4.1.1 Jelly Bean

Probleme de securitate pentru dispozitivele ce ruleaza Android 4.1.1 Jelly Bean

Ads

Avand in vedere amploarea care a luat-o sistemul de operare Android si dominarea pietei dispozitivelor mobile, au aparut si inerentele probleme de securitate ce apar mai ales datoritat popularitatii produselor si atractivitatii hackerilor pentru acesta imensa baza din care se pot monetiza multe informatii. Una dintre vulnerabilitati este la un virus Heartbleed, care initial se propaga pe browser-ul de pe desktop sau notebook, dar care profita de imensa oportunitate oferita de Android si ataca prin OpenSSL si dispozitivele mobile, prin extragerea informatiilor de logare la diverse aplicatii.

Heartbleed from Android

Astfel, utilizatorii care folosesc Android 4.1.1 se pot trezi ca le au fost sustrase parole, date de pe cardurile de credit, fara ca hackerii sa lase o urma. Procesul greoi de actualizare a versiunilor Android mai vechi si reticenta providerilor de a permite update-urile necesare neutralizarii acestui bug lasa vulnerabile unele gadget-uri ce ruleaza versiuni pana la  Android v4.1.1 Jelly Bean. In acest scop a fost postata de Lookout Mobile pe magazinul Google Play o aplicatie ce poate detecta daca versiunea pe care ruleaza este vulnerabila la acest atac. Heartbleed Detector poate fi descarcata gratuit si are doar rol informativ, tot ce va ramane este sa asteptati update-ul care sa remedieze acest bug.

Free Download Heartbleed Detector from Look Mobile 

Free Download CMSecurity Heartbleed Detector from KS Mobile 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

What peoples search: Download Symbian, Android, iPhone & Windows Phone Apps:
ﺗﻄﺒﻴﻘﺎﺕ ﺍﻟﺮﻭﺑﻮﺕ ﺗﺤﻤﻴﻞ ﻣﺠﺎﻧﻲ ﺳﺎﻣﺴﻮﻧﺞace , nokia.mobi/entry/van/main/c7-00, probleme android 4.1, Igri za koli lg t 385,
ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese