Home / ANDROID - GOOGLE / Cum facem transfer de fisiere (poze, clipuri, documente) prin Bluetooth intre un smartphone Android si Mac OS X

Cum facem transfer de fisiere (poze, clipuri, documente) prin Bluetooth intre un smartphone Android si Mac OS X

Bluetooth este o tehnologie aparuta cu mult inaintea smartphone-urilor, si a fost integrata pe telefoanele inteligente inca de la inceput. Permite transferul de fisiere intre doua device-uri fara a fi nevoie de o conexiune prin cablu, acces internet sau transfer prin card.
Prin conexiune Bluetooth se pot primi si trimite fisiere (poze, documente, contacte) intre doua telefoane mobile, smartphone-uri, intre Windows PC si telefon mobil sau intre telefon si Mac OS X.

Schimbul de fisiere intre doua telefoane mobile cu sisteme de operare Google Android sau Windows Phone se face foarte simplu din doar cateva atingeri de ecran, fara a fi nevoie de setari suplimentare. Atunci cand vine vorba sa transferam fisiere intre un telefon mobil cu Android si un Mac OS X, trebuie sa facem cateva setari pe OS X si sa fim putin atenti.

Cum transferam fisiere prin Bluetooth intre un telefon Android (Samsung, LG, HTC, Motorola, etc) si OS X (MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac Pro)

Inainte de a incepe transferul intre un smartphone Google Android si Mac OS X, va trebui sa ne pregatim Mac-ul pentru transfer. In cazul nostru, avem la indemana un MacBook Pro cu OS X El Capitan si un smartphone Samsung Note 3 cu Android Lollipop 5.x.

Ne asiguram ca avem Bluetooth activat pe OS X si ca are permisiune de share files. Partajare fisiere prin Bluetooth.

Screen Shot 2016-03-02 at 9.43.28 AM

Mergem in System Preferences la Sharing si facem click pe pictograma pentru a deschide setarile de partajare.

os-x-sharing-options

In meniul de optiuni al Sharing, mergem pe bara din partea stanga si activam serviciile de partajare fisiere pentru Bluetooth. Bluetooth Sharing.

Bluetooth Sharing OS X

La “Bluetooth Sharing” avem posibilitatea sa setam permisiunile de transfer fisiere prin bloetooth, locatiile in care sa fie salvate pe hard disk fisierele primite si locatiile in care va avea acces  un device conectat prin Bluetooth.
Dupa acest pas putem parasi meniul Bluetooth Sharing si System Preferences pe OS X.

Urmatorul pas este sa activam Bluetooth pe Android si sa setem vizibilitate pentru device, astefel ca el sa poata fi gasit si identificat. Mergem in Settings > Connections > Bluetooth si bifam optiunea “Visible to all nearby Bluetooth devices“.

Bluetooth Visible ON

Dupa acest pas va trebui sa facem pair-ul intre OS X si Android. Putem initia imperecherea celor doua device-uri fie de pe Android, fie de pe OS X.
Pe OS X, mergem la System Preferences > Bluetooth, iar scanarea de noi device-uri o sa inceapa automat.

Screen Shot 2016-03-02 at 10.14.25 AM

Dupa ce a fost identificat device-ul (Stealth Note 3, in cazul nostru) facem click pe butonul “Pair”.
De pe OS X se va trimite un cod care va trebui confirmat pe device-ul Android.

Screen Shot 2016-03-02 at 10.18.02 AM

 

Screenshot_2016-03-02-10-18-13

Apasam “OK” pe Bluetooth Pairing Request, iar acum putem incepe transferul de fisiere intre OS X si Android.

Screen Shot 2016-03-02 at 10.22.25 AM

Transferul de fisiere intre OS X si Android se face la fel de simplu ca intre doua telefoane Android. Se selecteaza fisierul sau fisierele pe care dorim sa le expediem de pe telefon pe MacBook, se deschide meniul Share, se selecteaza Bluetooth si apoi device-ul catre care dorim sa expediem fisierele.

send files android to os x

Transferul unui fisier de pe OS X pe Android prin Bluetooth

Cea mai la indemana metoda este sa mergem pe OS X in System Preferences > Bluetooh si sa bifam optiunea “Show Bluetooth in menu bar“. Deschidem optiunea Bluetooth din menu bar, selectam smartphone-ul catre dorim sa trimitem fisiere, apoi facem click pe “Send file to device…“.

Screen Shot 2016-03-02 at 10.30.40 AM

Acest tutorial nu presupune instalarea vreunei aplicatii sau a altui software de ajutor. Bluetooth este tehnologie integrata pe toate sistemele de operare Android si OS X.

Cum setam o conexiune Bluetooth pe OS X si cum transferam poze, fimulete, documente si alte fisiere intre Android si un MacBook OS X.

stealth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

What peoples search: Download Symbian, Android, iPhone & Windows Phone Apps:
telefonda sunucu sertifikası doğrulanamadı hatası, коди на самсунг s 56 10, jak ustawic pobieranie gier java c3300k, Zaidimai parsisiusti mobile, viber на мiй телефон, коды для загрузки java приложении на samsung gt-s5610, programe volum samsung s5610, Samsung c3310 sertifika, http//Donlwoad nada sms., samsung gts5610 java güncelleme kodu, codigo universal para desbloquear samsung GT-E1170, коды для samsung GT S5610 JAVA, Como desactivar puk2 del samsung GTS3350, tuto, svp j'ai perdu mon code de verouillage sim pour samsung gt, samsung gt s5610 kody serwisowe, aplikace na samsung gt-c3750 download zdarma, code universaire Samsung S3350, коды для самсунв 5610, samsung star 3 duos s5222 برامج, code universal de GT-E1200R,