Home / Mobile News / Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Conform unui raport realizat de compania de securitate Damballa, care vizeaza intervalul Q4-2014, eficacitatea produselor antivirus ca modalitate de prevenire a infectarilor cu malware este foarte scazuta, atunci cand vine vorba de amenintarile nou aparute.

it_photo_104221

Astfel incat, in prima ora dupa raportare, noile forme de malware raman nedetectate in aproximativ 70% dintre cazuri. Mai mult decat atat, in urma proceselor de scanare realizate in mod succesiv pentru identificarea de noi semnaturi malware, rata de detectie este de numai 66% in primele 24 ore si 72% la o saptamana dupa raportare. In ceea ce priveste atingerea ratei de detectie totala, de 100%, se pare ca producatorii antivirus au nevoie de aproape 6 luni pentru crearea semnaturilor necesare identificarii noilor forme de malware, timp in care infectarea se poate propaga libera pe sistemele presupuse ca fiind protejate.

De asemenea, raportul arata importanta automatizarii proceselor manuale de verificare, respectiv diminuarea situatiilor de detectie fals-pozitiva, facilitand folosirea resurselor de personal calificat. In sprijinul reducerii efortului depus, Damballa recomanda ca echipele de securitate sa utilizeze instrumente pentru depistarea infectarilor reale, apte sa atinga macar limitele statistice pentru detectia cazurilor pozitive de infectare. Totodata, este necesara integrarea fiabila intre sistemele de detectie si raspuns, precum si de reguli de securitate care sa permita aplicarea de raspunsuri automate la amenintari cu grad suficient de incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

What peoples search: Download Symbian, Android, iPhone & Windows Phone Apps:
descarca antivirus pentru telefon alcatel c5, dawnload antivirus pour mobile java, antivirus for samsung mobile 6790 model, aplicatii anti virus pt telefon firefox os, dawnload anti virus pentru telefoane nokia gratuit android, firewall mobil na stiahnutie, thmes.n73.gore.mobiel, Aplikacia na stiahnutie zadarmo pre LG mobily antivírusy software, meilleur antivirus pour nokia 5800, www.antivirusmobildownload, telecharger antivirus mobil nokia 5800, descarcare antivirus pt telefon nokia c5, blackberry ingyenes virusirto letoltes, telecharger avast mobil nokia 5530, antivirus pentru telefon nokia, telecharger anti-virus n900 , virusi descarcati pe tel motorola, scanare gratis iphone 4, antivirus pentru telefon sony ericsson, antivirus pt telefon simbian 3 download,
ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese