Home / Mobile News / Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Conform unui raport realizat de compania de securitate Damballa, care vizeaza intervalul Q4-2014, eficacitatea produselor antivirus ca modalitate de prevenire a infectarilor cu malware este foarte scazuta, atunci cand vine vorba de amenintarile nou aparute.

it_photo_104221

Astfel incat, in prima ora dupa raportare, noile forme de malware raman nedetectate in aproximativ 70% dintre cazuri. Mai mult decat atat, in urma proceselor de scanare realizate in mod succesiv pentru identificarea de noi semnaturi malware, rata de detectie este de numai 66% in primele 24 ore si 72% la o saptamana dupa raportare. In ceea ce priveste atingerea ratei de detectie totala, de 100%, se pare ca producatorii antivirus au nevoie de aproape 6 luni pentru crearea semnaturilor necesare identificarii noilor forme de malware, timp in care infectarea se poate propaga libera pe sistemele presupuse ca fiind protejate.

De asemenea, raportul arata importanta automatizarii proceselor manuale de verificare, respectiv diminuarea situatiilor de detectie fals-pozitiva, facilitand folosirea resurselor de personal calificat. In sprijinul reducerii efortului depus, Damballa recomanda ca echipele de securitate sa utilizeze instrumente pentru depistarea infectarilor reale, apte sa atinga macar limitele statistice pentru detectia cazurilor pozitive de infectare. Totodata, este necesara integrarea fiabila intre sistemele de detectie si raspuns, precum si de reguli de securitate care sa permita aplicarea de raspunsuri automate la amenintari cu grad suficient de incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

What peoples search: Download Symbian, Android, iPhone & Windows Phone Apps:
antivirus telefon nokia, Telecharger Application Anthivirus pour Nokia 5800 ,com, antivirus pt telefon htc, انتي فايروس سيمبيات ي٥, virusirto letöltése nokia telefonra, telechargement gratuit antivirus pour telephone nokia xpress, telecharger anti-virus n900 , Stergere virusi telefon nokia e66, Download antivirus telekom java pe telefon, thmes.n73.gore.mobiel, antivirud za mobitel motorola, antivirus pt telefoane cu sistem java symbian, vírisírtó letöltése motorola, telecharger logiciel antiviris nokia e63 , Antivirus pt telefon nokia download, stergere virus telefon simbyan(descarcare, antivirus pentru telefon sony ericsson, antivirus a telecharger pour lg java, blackberry ingyenes virusirto letoltes, telecharger antivirus 360 gratuit pour nokia xpressmusic 5630,
ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese